Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan’ın başkentinde Selman tatili

Pakistan’ın başkentinde Selman tatili

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Pakistan ile temaslarda bulunmak için dün başkent İslamabad’a geldi.

Selman için İslamabad ve komşusu Ravalpindi’de bugün resmî tatil ilan edildi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı iki kentte bin civarında polis güvenlik noktası kuruldu, hava sahası hava trafiğine kapatıldı, birçok bölgeye araçların girmesi yasaklandı. Toplu taşımanın kalbi sayılan metrobüs seferleri Ravalpindi’de kısıtlı olarak yapılırken İslamabad’da ise tamamen durduruldu. Cep telefonu, internet ve elektrik hatlarında kesintiler yaşanmaya başladı. Öte yandan dünya kamuoyunda ismi Cemal Kaşıkçı cinayeti ile anılan Selman için gösterilen bu ihtişamın altında yatan sebep ise, ekonomik sıkıntılar çeken Pakistan’a 20 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlaması. İki ülke arasında atılacak imza, Pakistan tarihinin en büyük ticaret anlaşmaları olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...