ABD'li eski askerler Ukrayna'da! İmha edilen Rus tankıyla poz verdiler

Düzenleyen:
ABD'li eski askerler Ukrayna'da! İmha edilen Rus tankıyla poz verdiler

DÜNYA Haberleri

Sosyal medya platformu Twitter'da yayınlanan görüntüler, Ukrayna ordusunun yanında savaşan uluslararası lejyonun giderek daha aktif bir rol oynadığını gösteriyor.

Twitter'da viral olan iki videoya göre, ABD'li gönüllüler uluslararası lejyon birliğine katılarak Ukrayna'yı Rusya'ya karşı savunuyor. The Guardian'ın haberinde yayınlanan videoların birinde, Amerikalı gönüllü savaşçılar yanmış bir Rus tankının önünde teçhizatı ile poz veriyor. Videoda görünmeyen bir Ukraynalı "Amerika'ya Hoş Geldiniz!" diye bağırıyor ve Amerakan gönüllü de karşılık veriyor.

Bir diğer videoyu ise Amerikan aksanıyla konuşan başka bir asker çekiyor. Videoyu çeken kişi, Ruslardan geri aldıklarını iddia ettiği bir köyde, yolun kenarında bir duvarın önünde siper alan askerleri gösteriyor. 

ABD'Lİ GÖNÜLLÜ AYRINTILARI PAYLAŞTI

İlk videoyu yayınlayan kişi ABD ordusundan emekli ve inşaat müteahhidi James Vasquez. 18 Mart'ta Lviv'den cepheye gönderilen Vasquez, bir tweetinde "Müthiş, çok tehlikeli bir tatilde olduğumu hissediyorum" diyor. Ukrayna'da devriye gezerken çok sayıda kontrol noktasından geçtiğini ve pasaportunu gösterdiğini de şu sözlerle anlatıyor: "Kontrol noktalarına gittiğimde Amerikan pasaportu görünce şok oluyorlar. Bir Amerikan askerinin yanlarında savaşmak için burada olduğunu düşünerek geçmeme izin verdiler."

Ayrıca Vasquez, Ukrayna'da ismini vermediği bir köyde yaptıkları operasyonu da anlattı. Siviller tarafından saklanan bir Rus birliğini bulma görevinin kendisine verildiğini belirterek, onları tespit etmek için insansız hava aracı kullandığını söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...