Alzheimer hastalarına yeni umut: Hızını yüzde 30 yavaşlatıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alzheimer hastalarına yeni umut:  Hızını yüzde 30 yavaşlatıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de Eli Lily adlı firma, Alzheimer hastalığının hızını yüzde 30 yavaşlatan bir ilaç geliştirdi. Hastalığın ilk aşamalarında etkili olan Donanemab adlı ilaç, klinik testleri de başarıyla geçti.

Alzheimer'ın ilk evrelerinde gösterdiği başarıyla hastalara umut veren yeni bir ilaç geliştirildi. 

Hastalığın erken evrelerinde oldukça başarılı olduğu belirtilen Donanemab'in Alzheimer ile mücadelede dönüm noktası olabileceği ifade ediliyor. İngiltere'de Eli Lilly adlı firma tarafından geliştirilen ilacın klinik deneyleri de tamamlandı. 1736 deneyin katıldığı klinik testlerde hastalığın ilk evresinde kullanılan ilacın Alzheimer'i yüzde 30 oranında azalttığı belirtildi.

Alzheimer'ın erken evrelerinde kullanılması halinde beyinde biriken beta amilod olarak tanımlanan proteinlerin temizlenmesini sağlıyor. İlaç, hastaları tam olarak tedavi etmese de yaşam standartlarını artırıyor ve günlük işlerini kendi başlarına yapabiliyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, ABD'de geliştirilen "Lecanemab" adlı Alzheimer ilacına da onay vermişti. İngiltere'de geliştirilen ilaç da FDA'nın onay verdiği ilaçla aynı şekilde etki ediyor.

İngiltere'nin de Eli Lilly firması tarafından geliştirilen Donanemab adlı ilaca onay vermesi bekleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...