Asıl hedef Nancy Pelosi'ydi... ABD Temsilciler Meclisi Başkanının, eşine saldıran kişinin ana hedefi olduğu ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asıl hedef Nancy Pelosi'ydi... ABD Temsilciler Meclisi Başkanının, eşine saldıran kişinin ana hedefi olduğu ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

Tayvan-Çin arasındaki ilişkilerin iyice gerilmesi noktasında kilit isimlerden biri haline gelen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, eşi Paul Pelosi'ye saldıran kişinin asıl hedefi belli oldu. Saldırganın, "Nancy nerede?" diye bağırdığı ve asıl hedefin Nancy Pelosi olduğu ortaya çıktı.

Amerikan basınına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkililer, 82 yaşındaki Paul Pelosi'ye bu sabah San Francisco'daki evinde yapılan saldırıya ilişkin detayları paylaştı. Bununla birlikte saldırının asıl hedefinin Nancy Pelosi olduğu kesinleşti.

"NANCY NEREDE?"

 Saldırganın saldırıyı "hedef gözeterek" yaptığını belirten yetkililer, eve girdikten sonra saldırganın Paul Pelosi'ye saldırmadan önce "Nancy nerede?" diye bağırdığını aktardı.

ABD Kongre Polisi ise Nancy Pelosi'nin saldırının olduğu anlarda başkent Washington DC'de olduğu ve yanında korumalarının bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan, saldırganın bu eylemi siyasi amaçlı yapıp yapmadığına ilişkin soruşturma sürüyor.

San Francisco'daki evinde saldırıya uğrayan Paul Pelosi hastaneye kaldırılmış, saldırgan da gözaltına alınmıştı. Olayın sebebine ilişkin soruşturma ise sürüyor.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...