Biden'dan Tayvan resti: Bağımsızlıklarını desteklemiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden'dan Tayvan resti: Bağımsızlıklarını desteklemiyoruz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, Çin ile egemenlik tartışmaları yaşayan Tayvan'da iktidardaki DPP'nin adayı Lai'nin kazandığı başkanlık seçimine ilişkin bir soru sorulması üzerine, ABD'nin Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemediğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'da Çin karşıtı adayın kazanması sonrasında, "Bağımsızlığı desteklemiyoruz." dedi.

ÇİN-TAYVAN GERİLİMİNE ABD PARMAĞI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Washington'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin soru üzerine Biden, "(Tayvan'ın) Bağımsızlığı desteklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Washington yönetimi, herhangi bir ülkenin Tayvan'daki seçimlere müdahalesinin kabul edilmez olduğu uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yaptığı açıklamada, Lai Ching-te'yi zaferinden dolayı kutlarken, Tayvan halkına "sağlam demokratik sistemlerinin ve seçim süreçlerinin gücünü gösterdikleri" için tebriklerini iletmişti.

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'daki başkanlık seçimleri, iktidardaki Demokratik İlerici Partinin (DPP) adayı, görevdeki Başkan Yardımcısı Lai'nin zaferiyle sonuçlandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...