CIA yetkilisi Filistin yanlısı paylaşım yaptı: Yönetim içinde tartışmalara yol açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Financial Times
- Güncelleme:
CIA yetkilisi Filistin yanlısı paylaşım yaptı: Yönetim içinde tartışmalara yol açtı

Dünya Haberleri  / Financial Times

Üst düzey bir CIA analisti, İsrail-Filistin çatışmasının ortasında Facebook’ta Filistin bayrağı sallayan bir adamın resmini kapak fotoğrafı yaptı. Bu paylaşım, yönetim içinde tartışmalara yol açtı.

Üst düzey bir CIA yetkilisi, Hamas'ın İsrail'e saldırmasından iki hafta sonra Facebook'ta, üst düzey bir istihbarat görevlisinin Biden yönetimi içinde muhalefeti ateşleyen bir savaşa ilişkin nadir bir kamuya açık siyasi açıklamasında Filistin yanlısı bir resim yayınladı. Bu paylaşım, yönetim içinde tartışmalara yol açtı.

İSMİNİ VERMEMEYE KARAR VERDİ

CIA'in analiz departmanının direktör yardımcısı, 21 Ekim'deki Facebook kapak fotoğrafını, İsrail'i eleştiren hikayelerde sıklıkla kullanılan Filistin bayrağını sallayan bir adam resmiyle değiştirdi. Financial Times ise istihbarat teşkilatının onun güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından onun ismini vermemeye karar verdi.

YÖNETİM İÇİNDE GERİLİMLERİN ARTTIĞI BİR DÖNEME DENK GELDİ

Kamuya açık bir platformda açıkça siyasi bir imaj yayınlamak, üst düzey bir istihbarat yetkilisi için oldukça sıra dışı bir hareket olarak nitelendirilmekte. Bu durum, Başkan Joe Biden'ın Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara son vermesi için İsrail'e daha fazla baskı yapması gerekip gerekmediği konusunda yönetim içinde gerilimlerin arttığı bir dönemde denk geldi.

ABD Başkanı'na sunulan son derece gizli istihbaratların derlemesi olan "Başkanın Günlük Özeti"nin üretimini denetleyen CIA direktör yardımcısı ve beraberindeki iki kişinin teşkilat içinde dağıtılan tüm analizlerin onaylanmasından sorumlu olduğu belirtildi.

"ÖZGÜR FİLİSTİN"

Söz konusu istihbarat yetkilisi, ayrı bir Facebook gönderisinde, fotoğrafın üzerine "Özgür Filistin" yazan çıkartmanın yer aldığı bir selfie de yayınladı. Görüntüye aşina olan bir kişi ise bunun Facebook'ta yıllar önce ve mevcut çatışmadan çok önce paylaşıldığını söyledi.

Konu ile alakalı bir kaynak, “Paylaşımı yapan yetkili Orta Doğu'nun her alanında geniş bir deneyime sahip bir kariyer analistidir ve (Filistin bayrağıyla ilgili) bu gönderi, çatışmaya ilişkin bir pozisyonu ifade etme amacını taşımadı” açıklamasında bulundu ve aynı yetkilinin Facebook'ta da antisemitizme karşı tavır alan paylaşımlar yayınladığını belirtti.

FİLİSTİN YANLISI GÖRSEL VE GÖNDERİLER SAYFASINDAN SİLİNDİ

CIA yetkilisi kendisine LinkedIn aracılığıyla ulaşma girişimine yanıt vermedi ancak geçen bir buçuk yıla ait Filistin yanlısı görsel ve gönderiler sayfasından silindi.

Merkezi İstihbarat Teşkilatı ise (CIA) yaptığı açıklamada: “CIA memurları, bir teşkilat olarak yaptığımız işin özünde yer alan analitik objektifliğe kendilerini adamıştır. CIA görevlilerinin kişisel görüşleri olabilir, ancak bu onların veya CIA'in tarafsız analize olan bağlılığını azaltmaz."

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...