Dokuz yıl sonra bir ilk! Bakan Fidan'ın Romanya'yı ziyaretinde dikkat çeken detay

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dokuz yıl sonra bir ilk! Bakan Fidan'ın Romanya'yı ziyaretinde dikkat çeken detay

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Romanya'da bir araya geldi. Bu ziyaretle birlikte dokuz yıl sonra ilk kez Türk bir dışişleri bakanı, ülkede resmi temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yurt dışında önemli temaslara devam ediyor. Bu kapsamda Romanya'ya giden Fidan, ülkenin başkenti Bükreş'te Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ve Romanya Senatosu Başkanı Nicolae Ionel Ciuca ile resmi temaslarda bulundu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; Bakan Fidan, Romanya Başbakanı Ciolacu ve Senato Başkanı Ciuca tarafından Bükreş'te kabul edildi. Görüşmeler birebir ve heyetler arası olarak gerçekleştirildi.

FİDAN'DAN ÖNEMLİ TEMASLAR

Fidan ayrıca Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Milletvekili Ahmet Varol, Romanya Demokratik Türk Birliği Milletvekili Hüseyin İbram, RMTTDB Başkanı Gelil Esergep ve Romanya Demokratik Türk Birliği Başkanı Fedbi Osman ile de bir araya geldi.

Dokuz yıl sonra bir ilk! Bakan Fidan'ın Romanya'yı ziyaretinde dikkat çeken detay

DOKUZ YIL SONRA İLK KEZ

Bakan Fidan'ın Romanya ziyaretiyle birlikte, bir Türk dışişleri bakanı 9 yıl aradan sonra ilk kez ülkeyi ziyaret etti.

Romanya ve Türkiye, yakın zamanda bir Karadeniz mayın temizleme anlaşması imzalamış, geçen yıl ise Romanya TB2'ler için BAYKAR'la 321 milyon dolarlık drone sözleşmesi imzalamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...