Elon Musk'ı gururlandırmayacak 'başarı': Tarihi servet kaybıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ı gururlandırmayacak 'başarı': Tarihi servet kaybıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

DÜNYA Haberleri

Milyarder girişimci Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı günden bu yana servetinde büyük bir kayıp yaşadı. 200 milyar dolar kaybeden Musk, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi.

Uzun süre dünyanın en zengin insanı unvanını taşıyan ve geçtiğimiz ay tahttan inen Elon Musk, tarihi bir 'başarısızlığa' imzasını attı. Milyarder iş insanı, 2021'den beri 200 milyardar fazla para kaybetti ve bu servet kaybıyla Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi.

Twitter'ı satın almak için geçtiğimiz yılın Nisan ayında sosyal medya şirketiyle anlaşan Musk, o tarihten beri servetinin eridiğini görmüştü. Üstelik Twitter ile aylarca süren satın alma 'anlaşmazlığı' Musk'ın daha fazla para kaybetmesine yol açtı. Twitter'ı satın almak zorunda kaldığını anlayan Musk, 28 Ekim 2022 günü Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlayarak 44 milyar dolarlık anlaşmayı imzalamıştı. Ancak servet kaybı yine durmadı.

ELON MUSK SERVET KAYBIYLA TARİHE GEÇTİ

Elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren Neuralink şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, kısa süre önce, Guinness tarafından 'tarihte en büyük kişisel servet kaybı yaşayan kişi' ilan edildi. Bundan önceki rekor 2000 yılında 58 milyar dolardı.

Tahminlere göre, Musk’ın net serveti Kasım 2021'de 340 milyar dolar ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ancak Tesla hisselerinin geçtiğimiz yıl çeşitli nedenlerle sert düşmesi Musk'ın servetinin hızla erimesine yol açtı. Tesla hisseleri ortalama yüzde 65 geriledi. Bu düşüş, Musk'ın ekim ayında Twitter'ı satın almasıyla daha da kötüleşti. 

Nihayetinde Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını kaybetti ve artık birinci sırada 203 milyar dolarlık servetiyle Bernard Arnault ve ailesi yer alıyor. Son tahminlere göre, Musk’ın serveti ise yaklaşık 144 milyar dolar. 

TWİTTER ELON MUSK'I NASIL MAHVETTİ?

Peki Musk'ın serveti Twitter'ı satın almasının yüzünden neden kötüleşti? Musk ve Twitter arasında yaşanan satın alma sürecini hatırlayalım... Nisan 2022'de Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için bir teklif yapmış ve bir süre sonra Twitter yönetimi bu teklifi kabul etmişti. Daha sonra Musk'ın bu parayı nasıl vereceği konuşuldu. Musk, 44 milyar doların yaklaşık yarısını kredilerle, yarısından fazlasını ise 'kendi cebinden' karşılayacağını açıkladı. Peki, Musk'ın cebindeki paranın kaynağı ne? Musk'ın en büyük gelir kaynağı Tesla'daki hisseleri. Tesla, Musk'ın birincil ekmek kapısı yani. Bu yüzden, Musk'ın Tesla hisselerinin bir kısmını satacağı beklentisi oluştu ve öyle de oldu. Zaten Musk, daha Tesla'daki hisselerinden satmaya başlamadan önce çok sayıda Tesla hissedarı endişeye kapılarak hisselerini sattı. Bu da Tesla hisselerinin fiyatlarında düşüşe yol açtı ve haliyle Musk'ın servetini de eriten önemli bir etken oldu. 

(Haber Merkezi / TRT Haber)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...