Etiyopya'dan korkunç istatistik: 1300'den fazla insan açlıktan öldü!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Etiyopya'dan korkunç istatistik: 1300'den fazla insan açlıktan öldü!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

BM ve ABD'nin, Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray'a yaptığı gıda yardımlarına son vermesinin ardından açlık kabusu geri döndü. Etiyopyalı araştırmacılara göre sadece 10 ayda 1300'den fazla insan açlıktan hayatını kaybetti.

İç savaşın sona erdiği Tigray'da, Etiyopya Sağlık Araştırmaları Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı ve Mekelle Üniversitesinin yaptığı ortak araştırmaya göre, barış anlaşmasının yapıldığı Kasım 2022'den bu yana BM ve ABD'den gelen yardımlar kesildi.

Bölgede gıdaya erişim olmayınca 1329 kişi açlığa bağlı nedenlerden hayatını kaybetti.

ÖLÜMLERİN YARIDAN FAZLASI AÇLIKTAN

Yardımların kesildiği dönemden başlayarak her ay ölenlerin sayısı artarken Tigray'daki tüm ölümlerin yarısından fazlası açlıktan ötürü meydana geldi.

Eyaletteki ve kamplardaki sağlık çalışanlarının katılımıyla yapılan araştırmada, BM ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) yardımları kesmesinin ölümlerin başlıca nedenlerden biri olduğuna işaret edildi.

BM VE USAID MAYIS AYINDA YARDIMLARI DURDURDU

BM Dünya Gıda Programı (WFP) ve USAID, Etiyopya'ya gönderilen gıda malzemelerinin çalınması üzerine mayıs ayında yardımları askıya aldığını duyurmuştu.

Etiyopya'da federal hükümet, Kasım 2022'de isyan eden Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ile barış anlaşması imzalamıştı. Anlaşmanın ardından bölge yönetimi TPLF'ye geçmiş, örgüt ise silahsızlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...