Foreign Policy'den çarpıcı 'harekat' yazısı: ABD'nin diplomasi trafiği Türkiye'yi durdurmaya yetmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Foreign Policy'den çarpıcı 'harekat' yazısı: ABD'nin diplomasi trafiği Türkiye'yi durdurmaya yetmedi

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin Suriye'ye harekat kararlılığı dünya basınında geniş yer buldu. Dış politika analizleriyle ünlü ABD merkezli Foreign Policy, Türkiye'nin terör yuvalarına yaptığı önceki harekatlar ve ufuktaki kara harekatını yazdı. Yazıda, ABD'nin yoğun diplomasi trafiğinin Türkiye'yi durdurmaya yetmediği görüşü yer aldı.

Güney sınırından sürekli terör tehditlerine maruz kalan Türkiye, düzenlediği etkili hava operasyonlarıyla terör örgütü PKK'yı uykusunda vurdu. 9 şehit verdiğimiz Taksim ve Karkamış'daki kalleş saldırılara misliyle karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe-Kılıç Harekatı ve devamındaki cezalandırma atışlarıyla 491 teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında yok etmek isteyen Türkiye, kara harekatını gündemine aldı. En uygun zamanda planlanan kara harekatından en başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler rahatsız. Batılı ülkeler, Türk halkının güvenlik kaygılarını anladıklarını söylemelerine rağmen  Türkiye'yi harekattan vazgeçirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Türkiye ise kararlı duruşundan taviz vermiyor. Elbette bu duruş dünya basınının gözünden kaçmıyor... Bu kez Foreign Policy, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekat kararlığını mercek altına aldı. 

ABD'Lİ ÜNLÜ KURULUŞTAN ÇARPICI YAZI

TSK'nın sınır ötesi harekatı karşısında terör örgütü YPG/PKK bozguna uğrarken ABD basını, Türkiye'nin operasyon kararlılığına dikkati çekti.

Türk ve ABD'li heyetler arasında yürütülen diploma trafiğine işaret eden ABD merkezli Foreign Policy dergisi ABD'nin Suriye operasyonuna karşı çabalarının sonuçsuz kaldığını kaldığını yazdı.

Bu durumun ABD Başkanı Joe Biden yönetimi için bir diplomatik kriz olduğunu yazan dergi, "Çarşamba günü, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türk kuvvetlerinin Suriye'ye geniş çaplı saldırısını engellemeye çalışmak için Ankara'daki Türk yetkililerle telefon görüşmeleri yaptı." dedi.

Ayrıca ABD'nin eski Suriye özel temsilcisi ve eski Ankara büyükelçisi James Jeffrey'in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bizzat görüşmek üzere Ankara'da olduğu kaydedildi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ TÜRKİYE'Yİ DURDURAMADI

Diğer taraftan daha önce benzer görüşmelerin, Türkiye'yi askeri operasyonlardan geri adım attırma konusunda başarısız olduğuna da vurgu yapıldı. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde Savunma Bakan Yardımcısı olan Mick Mulroy, "Türkiye'nin kendini savunma hakkı var." dedi.

ERDOĞAN'IN HAREKATLA İLGİLİ SON MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca yürüttüğümüz harekatlarda büyük kayıplar veren terör örgütü, sınırlarımızdaki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan saldırılarıyla yine masumların kanını akıtarak kirli yüzünü göstermiştir.

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki saldırıda5 yaşındaki bir evladımız ile 22 yaşında gencecik bir öğretmenimizi katleden terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...