Fransız küstahlığına Azerbaycan'dan cevap: Fransız şirketlerini kovalım, diplomatik ilişkileri koparalım

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransız küstahlığına Azerbaycan'dan cevap: Fransız şirketlerini kovalım, diplomatik ilişkileri koparalım

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Fransa Senato'sunda küstahlık dolu Azerbaycan yaptırımı sonrası Bakü'den cevap gecikmedi. Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, ülkede faaliyet gösteren Fransız şirketlerinin sınır dışı edilmesi ve Fransa ile olan diplomatik ilişkilerin koparılması yönündeki bildiriyi kabul etti.

Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, dün Fransız Senatosu’nun aldığı yaptırım kararına karşılık olarak iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin durdurulması, petrol şirketi Total dahil tüm Fransız şirketlerinin Azerbaycan’dan çıkarılması ve Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika'nın bağımsızlığının tanınması için hükümete çağrıda bulundu.

FRANSA'NIN ERMENİSTAN KARARINA AZERBAYCAN'DAN CEVAP

Fransa Senatosu'nun dün Azerbaycan'a yönelik yaptırım çağrısı içeren kararı kabul etmesine Bakü'den tepki gecikmedi.

Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, Fransa Senatosu'nun kararına ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildiride, Fransa Senatosu'nun Fransa'da faaliyet gösteren Ermeni lobisinin etkisi altındaki Fransız yetkili ve siyasetçilerin kışkırtmasıyla "taraflı ve asılsız" bir kararı kabul ettiği belirtildi.

Son yıllarda doğrudan Elysee Sarayının talimatlarıyla Fransa'da Azerbaycan karşıtı faaliyetlerin arttığı, Fransa'nın uluslararası hukukun norm ve ilkelerine açıkça saygısızlık sergileyerek Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı adaletsiz adımlar attığı belirtilen bildiride, Fransa'nın Azerbaycan karşıtı politikaları nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin en düşük düzeye gerilediği ve neredeyse durma noktasına geldiği kaydedildi.

Fransız küstahlığına Azerbaycan'dan cevap: Fransız şirketlerini kovalım, diplomatik ilişkileri koparalım

EKONOMİK VE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KOPARTALIM

Bildiride, Fransa Senatosu'nun kararına karşılık Azerbaycan hükümetine Fransa’ya yaptırım uygulanması çağrısı yapıldı.

Fransa'ya yaptırım uygulanması, Fransız yetkililerin Azerbaycan'daki mal varlıklarının tespit edilmesi halinde dondurulması, Fransa ile tüm ekonomik ilişkileri durdurulması, petrol şirketi Total dahil tüm Fransız şirketlerinin Azerbaycan'dan çıkarılması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan devletinin yaptırdığı hiçbir projeye katılmasına izin verilmemesi, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına Yeni Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika'nın bağımsızlığının tanınmasına yönelik adımlar atması talimatı verilmesi gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, Fransız Senatosu, "Ermenistan'a ve Dağlık Karabağ'a yönelik saldırılar" nedeniyle Fransız hükümetinden Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasını içeren önergeyi dün 295 oyla kabul etmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...