Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7 Ekim'den bu yana 30 bin Filistinlinin öldüğü Gazze'de insani yardım bekleyişi sürüyor. İsrail'in tüm engellemelerine rağmen Gazze'ye insani yardım havadan da olsa ulaştı. Ürdün Kralı'nın da bulunduğu 4 yardım uçağı ile havadan paraşütle insani yardım yaptı. Filistinliler yardımlara ulaşmak için sahillere akın ederken, umutla bekleyişi fotoğraf karelerine yansıdı. Filistinli çocuklar ise bir an olsun savaş psikolojisinden uzaklaşmak için sahilde oyunlar oynadığı anlar dikkat çekti.

Dünyanın gözü önünde İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazze, Ramazan ayı öncesinde kalıcı ateşkes için umutla bekliyor. Ateşkes tekliflerini geri çeviren İsrail katliam saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in açlığa mahkum ettiği Gazze'ye insani yardım havadan ulaştı. İsrail'in engellemelerine karşı Ürdün dün, 4 uçakla havadan paraşütle gıda yardımı yaptı.

GAZZE'YE HAVADAN UMUT

Gazze'nin tek sınır kapısı olan Refah Sınır kapısından insani yardım tırları İsrail'in engellemesi nedeniyle geçiş yapamıyor. Bu nedenle Ürdün, Gazze'ye havadan yardım ulaştırdı. Fransa uçağının da yer aldığı C130 tipi uçaklar toplamda 2,2 ton gıda kolisi ve hijyen malzemesini Gazze sahil kıyısına bıraktı.

Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor - 1. Resim

ÜRDÜN KRALI DA YARDIMA KATILDI

Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın, İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerine havadan insani yardım indirme operasyonuna katıldığı bildirildi.

Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor - 2. Resim

Ürdün Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Başkomutan Majesteleri Kral 2. Abdullah, Gazze Şeridi'ndeki halka yardım ve gıda yardımı sağlamak amacıyla Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların gerçekleştirdiği hava indirme operasyonlarına katıldı.” denildi.

FİLİSTİNLİLER UMUTLA SAHİLE AKIN ETTİ

İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Filistinliler, havdan insani yardım yapıldığını duyunca  Deir Al Balah sahiline akın etti.

Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor - 3. Resim

Paraşütle denize inen yardımları alabilmek için Filistinliler yoğun bir mücadele verdi.Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor - 4. Resim

Yardımların sürmesini bekleyen Filistinliler umutla bekleyişini sürdürüyor. Filistinliler saldırı tehlikesine rağmen savaş psikolojisinden bir an olsun uzaklaşabilmek için Gazze sahilinde vakit geçiriyor.

ÇOCUKLARIN SAHİLDE SAVAŞI UNUTTUĞU ANLAR 

İsrail askerleri tarafından hedef alınma riskinin bulunmasına rağmen sahilde bulunup burada vakit geçiren Filistinliler deniz kenarında kısa bir süreliğine dahi yaşanan acıları geride bırakıp sakinleşebildiklerini aktardı.

Gazze'de 'insanlık' için gözler havada! Filistinliler uçakla yardımın sürmesini umutla bekliyor - 5. Resim

Oyun oynayıp uçurtma uçuran Filistinli çocuklar, salıncak ve dönme dolaba bindi.

UZUN BEKLEYİŞ SONUÇSUZ KALDI

Gıda kıtlığı ve açlığın kol gezdiği Gazze'de Filistinlilerin sahilde uzun saatler boyunca insani yardımın ulaşmasını bekleyişi sonuçsuz kaldı.

Yardım bekleyen yüzlerce kişiden biri olan Filistinli Abdulhalik Muslim, yaptığı açıklamada, "Ürdün'den hava yoluyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım indirilebileceğine dair haberler aldık. Uzun saatler bekledik ama sonuç alamadık. Bize ne havadan ne karadan yardım ulaşmadı." diye konuştu.

DSÖ'DEN İSRAİLE İNSANİ YARDIMA İZİN VERİN ÇAĞRISI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye yönelik insani yardım misyonlarının sürekli, güvenli ve onurlu geçişine izin vermesi için İsrail'e çağrıda bulundu.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "İsrail'e, (Gazze'ye)insani yardım misyonları için sürekli, güvenli ve onurlu geçişe izin vermesi çağrısında bulunuyoruz. Ateşkes çağrısında bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisine (OCHA) bağlı Filistin'deki insani yardım ekibi, yaptığı açıklamada Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için güvenli koşullar sağlanması gerektiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...