İsrail korkunç planı devreye soktu! Gazze'de tüneller suyla doldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de çamura batan İsrail ordusu Hamas'a yönelik korkunç bir planı devreye soktu. İşgal güçleri, Hamas tarafından kullanıldığı iddia edilen yer altı tünellerine büyük miktarda su pompaladığını doğruladı.

İsrail, topyekün abluka altına aldığı Gazze'de Hamas'ın sonunu getireceğini iddia ederken, 7 Ekim'den bu yana ağır kayıplar verdi. İşgal ordusu havadan, karadan ve denizden yapmış olduğu bombardımanlara rağmen bir ilerleme kaydedemedi. 

İsrailli esirlerin aileleri hükümeti başarısızlıkla suçlayarak, protestolar düzenlerken Netanyahu da siyasi bekası için savaşı sürdürmeye devam etti.

TÜNELLER DENİZ SUYUYLA DOLDURULUYOR

Geçtiğimiz aylarda Hamas'ı pes ettirmeye yönelik çalışmalara ağırlık veren İsrail ordusu, son olarak da tünelleri deniz suyuyla dolduracaklarını duyurmuştu. Konu ile ilgili ordudan açıklama geldi ve tünellere büyük ölçüde su basıldığı bildirildi. Açıklamada bu işlemin birkaç hafta sürebileceğine değinildi. Öte yandan bölgeden gelen son bilgiler arasında deniz suyunun tünellere verilmeye başlandığı yer aldı. 

POMPA İSTASYONLARI KURULDU

Daha önce İsrail ordusunun Aş-Şati mülteci kampının yakınına beş pompa istasyonu kurduğu bildirilmişti.

İstasyonların, Akdeniz’den su pompalayarak birkaç hafta içinde tünelleri suyla doldurma kapasitesine sahip olduğu açıklanmıştı. 

WSJ, tünelleri suyla doldurma çabalarının Gazze Şeridi’ndeki toprak, yer altı suları, şebeke suyu ve kanalizasyon sistemi üzerindeki etkisini hesaplamanın mümkün olmadığını kaydetmişti.

Ayrıca tünellerde bulunan tehlikeli maddelerin de toprağa sızma olasılığının yüksek olduğu vurgulanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...