Japon hazır giyim devlerinden Çin'e yaptırım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japon hazır giyim devlerinden Çin'e yaptırım

DÜNYA Haberleri  / İHA

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur işçileri zorla çalıştırmasına yönelik iddialar sonucu Japonya merkezli 2 hazır giyim devi, bölgeden pamuk alımını durdurdu.

Etnik azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri ile gündeme gelen Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne Japon şirketlerden yaptırım kararı geldi. 2 Japon hazır giyim devi, bölgede işçilerin zorla çalıştırıldığına yönelik iddialar nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden pamuk alımını sonlandırma kararı aldı.

Sanyo Shokai önümüzdeki yılın ilkbahar ve yaz koleksiyonundan başlayarak bölgeden temin edilen pamuğu kullanmayacağını duyururken, TSI Holdings ise bu yılın sonbahar ve kış ayları için ürünleri için başlattığı ambargoyu sürdüreceğini açıkladı.

TEPKİ ÇEKEN UYGULAMA

Pamuk üretiminin yüzde 85'ini Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden elde eden Çin'in bölgedeki yüz binlerce kişiyi pamuk tarlalarında zorla çalıştırdığı gündeme gelmiş, iddialar kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Daha önce Japon spor malzemeleri üreticisi Mizuno benzer iddialar nedeniyle bölgeden pamuk alımını durdurmuştu.
İsveç merkezli giyim firması H&M de geçtiğimiz yıl benzer bir karara imza atarak Sincan pamuğunu kullanmayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...