Joe Biden'ın ekibinden skandal! ABD Özel Kuvvetler ekibini ifşa ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: WSJ
- Güncelleme:
Joe Biden'ın ekibinden skandal! ABD Özel Kuvvetler ekibini ifşa ettiler

DÜNYA Haberleri  / WSJ

Joe Biden'ın sosyal medya ekibi, İsrail'in rehine kurtarma operasyonu destek verecek askerleri ifşa etti. Beyaz Saray'ı ziyaret eden Delta Force timinin Biden ile el sıkıştığı ana ait fotoğrafı paylaşan ekip, askerlerin yüzlerini sansürlemedi. Büyük tepkiye neden olan paylaşım, hatanın fark edilmesinden sonra apar topar silindi.

İsrail, 17 yıldır abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Tel Aviv'e gerçekleştirdiği ziyarette İsrail'e koşulsuz destek vereceğini duyuran Başkan Joe Biden'ın ekibi tarafından imza atılan bir skandal ülke gündeminin en çok konuşulan konularından biri oldu.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Tel Aviv’e Hamas’ın elindeki rehineleri kurtarmak amacıyla kullanacağı ifade edilen bir grup elit askerin kimliğini yanlışlıkla deşifre etti. Beyaz Saray’ın resmi Instagram hesabına, Biden'ın ordunun elit terörle mücadele biriminden bir askerin elini sıktığı fotoğraf yayınladı.

Binlerce beğeni alan ve Biden’ın selamladığı askerle birlikte diğer üç Delta Force mensubunun da yüzleri net bir şekilde görülüyor.  Bir Beyaz Saray sözcüsü The Washington Post'a verdiği demeçte, söz konusu fotoğrafın yaklaşık 1 saat yayında kaldığını itiraf etti. Sözcü, "Bu dikkatimizi çeker çekmez fotoğrafı hemen sildik. Hatadan ve bunun yol açmış olabileceği sorunlardan dolayı üzgünüz" dedi.

Joe Biden'ın ekibinden skandal! ABD Özel Kuvvetler ekibini ifşa ettiler

GÜVENLİKLERİ TEHLİKEYE GİRDİ

Özel operasyonlar için görevlendirilen askerlerin yüzleri ve isimleri, yakalanmaları halinde düşman tarafından teşhis edilmelerini önlemek ve karşı istihbarat faaliyetlerini önlemek amacıyla gizli tutuluyor.

Beyaz Saray’ın dikkatsizliği nedeniyle yaşanan skandal, gündemin yoğun olduğu bir dönemde ülkede en çok konuşulan konular arasına girdi. Yüzleri ifşa olan personelin, ekibin geri kalanının güvenliği için farklı görevlere çekilebileceği konuşuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: WSJ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...