Kadirov Amerika'ya meydan okudu: Bu bir cihattır erkekseniz gelin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kadirov Amerika'ya meydan okudu: Bu bir cihattır erkekseniz gelin

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Ukrayna'daki Savaşı "cihat" olarak nitelendirdi. Kadirov, "Sınıra gelen Amerikan askerleri varmış. Erkekseniz karşımıza çıkarsınız" diye konuştu.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, sosyal medya açıklamalarına devam ediyor Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını, "Şeytana tapan satanistlere karşı bir cihat" olarak tanımladı ve bütün şehirlerin yok edilmesi çağrısında bulundu. Kadirov, "Bizim sınırlarımız Harkov'da bitmiyor. Kiev, Odessa, Lviv... Ukrayna'nın tamamı bizimdir. Her şehri yerle bir edeceğiz. Her karış toprağı ele geçireceğiz. Allah'a hamdolsun bu, satanistlere karşı bir cihattır." dedi.

"ERKEKSENİZ KARŞIMIZA ÇIKIN"

Kadirov, daha sonra Romanya-Ukrayna sınırına yerleşen ABD'nin 101. Hava İndirme Tümeni'ne meydan okuyarak "Ukrayna sınırına gelen Amerikan askerleri varmış. Erkekseniz karşımıza çıkarsınız." İfadelerini kullandı. 

UKRAYNA’DAN ESİR ASKERLERİ HEDİYE OLARAK GETİRMELERİ GÜNDEM OLDU

Kadirov’un 18 yaşından küçük oğlunun babasına getirdiği hediye dünyayı hayrete düşürmüştü. Kadirov 14, 15 ve 16 yaşlarındaki üç çocuğunun Ukrayna'ya giderek Rus birliklerine katılacağını söylemişti.

Kadirov'un oğulları etkisiz hale getirdikleri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden yakalanan üç askeri babalarına esir hediye olarak getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...