Son dakika: Londra'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Rum'lardan saldırı girişimi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Kıbrıs sorunu ile ilgili bir konferansa katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna bir grup Yunan öğrenci tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Tatar konuya ilişkin, "Rumlar ortalığı karıştırdı, idareye baskı yaptılar. Ancak haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Kıbrıs sorunuyla ilgili konferans vermek amacıyla İngiltere’nin başkenti Londra’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Kings College'da konferansa giden Tatar’ın aracının önü Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi.

'TATAR'A ÖLÜM' SLOGANLARI ATTILAR

Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm” ve "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı" sloganları attı.

Son dakika: Londra'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Rum'lardan saldırı girişimi

TÜRKLER ALKIŞLARLA GRUBA TEPKİ GÖSTERDİ

İngiliz polisi, protestocu gruba müdahale ederken, olay yerinde bulunan Türkler de alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.

“HAKLI DAVAMIZI ANLATMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi.

Son dakika: Londra'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Rum'lardan saldırı girişimi

"BİZİM VARLIĞIMIZI KABUL ETMEYEN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Olayın ardından TGRT Haber'e de açıklamalarda bulunan Tatar, protestocuların konferansı engellemeye çalıştıklarını belirterek, güvenlik tedbirleri altında konferans verdiğini açıkladı.  Tatar, "Bizim varlığımızı kabul etmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda, böyle bir rezilliğe bu çağda rastlanmaz diye düşünüyordum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN DESTEK TELEFONU: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Güvenlik tedbilreri alınmasa, her şeyi yapabilirlerdi diyen Tatar, "Kıbrıs'ta iki halk vardır, iki devlet vardır. İstedikleri kadar kabul etmesinler. Az önce beni Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'da aradı sağolsunlar. Her zaman yanınızdayız dediler." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...