Mısır'da İsrail ürünlerine yönelik boykot enflasyonu da düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mısır'da İsrail ürünlerine yönelik boykot enflasyonu da düşürdü

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail haftalardır Gazze'de katliam yaparken, dünyadan kanlı saldırılara tepkiler büyüyor. Mısır halkı ise saldırıların başından bu yana İsrail'den gelen ürünleri 'boykot' ediyor. Dev şirketler günlerdir devam eden boykot nedeniyle, indirim yapmak zorunda kalırken Mısır'da enflasyon iki puan birden düştü.

İsrail-Hamas arasında haftalardır süren çatışmalar, 7 günlük insani aranın ardından iki gün önce yeniden başladı. Katliamlara kaldığı yerden devam eden İsrail ordusu 48 saat dolmadan 300'den fazla sivili katletti.

İSRAİL ÜRÜNLERİ RAFLARDA KALDI

Haftalardır süren katliamlar nedeniyle İsrail hükümetine tepkiler büyürken, Mısır'da halk İsrail'den ithal edilen ürünleri boykot etmeye başladı. İsrail'den gelen ürünlere ek sürmeyen Mısırlılıar ilginç bir şekilde ülkede enflasyonun da düşmesini sağladı. 

BOYKOT ENFLASYONU DÜŞÜRDÜ

Mısırlı bir kullanıcı sosyal medya hesabından, Mısır medyasının paylaştığı verileri yorumlayarak enflasyonda yaşanan 2 puanlık düşüşün boykotlarla ilgili olduğunu belirtti. 

Boykotlar nedeniyle tercih edilmeyen İsrail mallarına yönelik stoğun erimesi için, şirketler indirim üstüne indirim yapınca enflasyon da düşmüş oldu. 

       

MISIR'DA YÜKSEK ENFLASYON

Mısır hükümeti, 2023 yılının başlarında artan enflasyonla mücadele etmek amacıyla temel mallar ve üretim gereklilikleri üzerindeki gümrük muafiyetini artırmış ve ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki yükünü hafifletmek için sosyal koruma programlarını genişletmişti.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...