Moldova'nın silahlı kuvvetleri modernize etmek için 275 milyon dolara ihtiyacı var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Moldova'nın silahlı kuvvetleri modernize etmek için 275 milyon dolara ihtiyacı var

DÜNYA Haberleri

Moldovalı üst düzey bir savunma yetkilisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin geçen yıl Rusya'nın komşu Ukrayna'da askeri operasyonlar başlatmasının ardından silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 275 milyon dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Moldova, Ukrayna ve Rusya arasında süregelen çatışmalarda ateşlenen füzelerin bir kısmının sınırdan kendi topraklarına isabet etmesine neden olan Ukrayna'daki savaşı defalarca kınadığını belirtmişti.

Doğu Avrupa ülkesi Moldova, Devlet Başkanı Maia Sandu'nun yolsuzlukla mücadele etme ve Avrupa'ya yaklaşma vaatleriyle göreve geldiği 2020 yılından bu yana Batı'dan yüklü miktarlarda fon aldı.

Avrupa'nın en fakir ülkelerinden biri olan eski Sovyet ülkesi, Avrupa Birliği'ne girmek istiyor, ancak anayasasında belirtilen tarafsızlık ilkesi nedeniyle NATO üyesi olabilmesi mümkün değil.

"EBEDİ BARIŞ HAYALİ SONA ERDİ"

Ülke kamuoyunun savunma sektörünün gelişimine yönelik bir değişikliğin başlangıç noktası doğal olarak Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı askeri operasyonlar oldu.

Başkent Kişinev'de ulusal güvenlik konulu bir forumda konuşan Savunma Bakanlığı Savunma Politikası ve Ulusal Ordu Reformundan Sorumlu Devlet Bakanı Valeriu Mija, "Ebedi barış hayali ile romantizm dönemi sona erdi ve farklı bir yaklaşıma ihtiyaç var" dedi.

"Kanaatimizce silahlı kuvvetlerin modernizasyonu için 275 milyon dolara ihtiyaç var" diyerek sözlerine devam etti.

GÜVENLİK POLİTİKALARINA AĞIRLIK VERİLDİ

Rusya'nın 2022 yılının Şubat ayında Ukrayna'da başlattığı askeri operasyonlar ve günümüze kadar devam eden çatışmalar Avrupa ülkelerinin birçoğunu güvenlik politikalarını ön planda tutmalarına ve askeri harcamalarını artırmalarına neden oldu.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...