Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusundan AP'ye 'terör' cevabı: Keman çantasında balyoz gönderdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusundan AP'ye 'terör' cevabı: Keman çantasında balyoz gönderdi

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu'nun Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" olarak tanıması sonrası Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'den çarpıcı bir hamle geldi. Prigojin, Avrupa Parlamentosuna (AP) keman kutusu içinde balyoz gönderdi.

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, insanlık dışı ve zalimce eylemler" düzenlediği suçlamasıyla Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" olarak tanıyan Avrupa Parlamentosuna (AP) çok konuşulacak bir cevap verdi. Prigojin, AP'ye keman kutusu içinde balyoz gönderdi.

"BİLGİ BAVULU"

Kremlin'in aşçısı" olarak da anılan Prigojin'e ait "Konkord" adlı şirketten yapılan yazılı açıklamada, AP'ye iletilmek üzere "KİBER FRONT Z" adlı oluşumun temsilcisine "bilgi bavulu" verildiği bildirildi.

KİBER FRONT Z'den yapılan açıklamada da söz konusu "bilgi bavulu"nun Konkord temsilcisinden teslim alındığı belirtilerek, "Müzisyenlerin vazgeçilmez bir aksesuarı olan keman kutusu, büyük olasılıkla sahte kan izleri olan ve üzerinde damganın bulunduğu bir balyoz içeriyordu." ifadesi kullanıldı.

Gönderiye ilişkin olarak paylaşılan görüntülerde, balyozun üzerinde Wagner yazısı ve bir logonun yer aldığı görülüyor.

NE OLMUŞTU?

AP, "insanlık dışı ve zalimce eylemler" düzenlediği suçlamasıyla Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" olarak tanıyan karar tasarısını dün kabul etmişti.

Tasarıda, Wagner ile Rusya'nın finanse ettiği silahlı grupların da terör listesine alınması istenmişti.

(AA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...