Rusya'dan 'gözdağı' gibi tatbikat: Nükleer silahlar ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya'dan tüm dünyayı korkutan bir tatbikat haberi geldi. Rusya lideri Vladimir Putin’in emriyle Rus ordusu kara, hava ve deniz unsurlarıyla nükleer misilleme tatbikatı gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tatbikatın, düşmanın olası bir nükleer saldırısına misilleme olarak icra edildiğini duyurdu.

Rusya, dünya tarafından tehdit unsuru olarak görülen ve bu nedenle de sık sık tepkilere neden olan nükleer silahlarıyla bir misilleme tatbikatı gerçekleştirdi.

TATBİKAT PUTİN'İN EMRİ İLE BAŞLADI

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, “Putin’in liderliğinde kara, deniz ve hava unsurlarına ait nükleer caydırıcılık silahlarının kullanıldığı tatbikat gerçekleştirildi” denildi.

Putin’in nükleer tatbikata video konferans yoluyla katıldığı aktarılan açıklamada, Rusya Ulusal Savunma Kontrol Merkezi’nden uzmanların tatbikatı yönlendirdiği aktarıldı.

Rusya'dan 'gözdağı' gibi tatbikat: Nükleer silahlar ortaya çıktı

ÇOK SAYIDA HEDEF İMHA EDİLDİ

Tatbikatta, Rusya’nın Kamçatka Bölgesi’ndeki Kura Test Sahası’ndan Yars kıtalararası balistik füze ve Tula Bölgesi’ndeki nükleer enerjili denizaltıdan Sineva balistik füze fırlatılırken, seyir füzeleriyle havalanan Tu-95 tipi bombardıman uçağıyla Barents Denizi’ndeki hedefler vuruldu.

TATBİKAT MİSİLLEME AMACI TAŞIYOR

Rus devlet televizyonlarında da yayınlanan tatbikat görüntülerinde, Putin’e rapor verdiği görülen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Tatbikat, düşmanın bir nükleer saldırısına misilleme olarak büyük bir nükleer saldırı gerçekleştirme görevlerini uygulamayı içermektedir.” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...