Rusya’dan Türkiye’ye akın! Darbe girişimi sonrası uçak biletleri 100 bin lirayı aştı

- Güncelleme:
Rusya’dan Türkiye’ye akın! Darbe girişimi sonrası uçak biletleri 100 bin lirayı aştı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna savaşının getirdiği gerilimin ardından darbe girişimiyle sarsılan Rusya’da vatandaşlar ülkeden çıkmak için adeta yarışıyor. Türkiye, Ruslar için bir numaralı tatil rotası haline geldi. Wagner isyanın ardından uçak biletleri fırladı. Moskova'dan Antalya'ya direkt uçuşlarda fiyatlar 106 bin lirayı gördü.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’da cepheye sürdüğü paralı asker grubu Wagner’in Rus ordusunun birliklerini bombardımana tuttuğunu söyleyerek çıkardığı isyan bastırıldı. Sınır kenti Rostov’u ele geçiren Wagner’in silahlı isyanı darbe girişimi olarak yorumlanırken Belarus’un araya girmesiyle kriz durduruldu. Darbe girişimiyle birlikte Letonya gibi ülkeler Rusya’ya sınırını kapatırken Rus vatandaşları ülkeden çıkarmak için adeta sıraya girdi. Bir yılı aşkın süren Ukrayna’daki savaşın gerilimiyle birlikte Rusların ilk tercihi Türkiye oldu.

TÜRKİYE’YE AKIN ETTİLER

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Türkiye’nin 2023 yazında Ruslar için bir numaralı yurt dışı tatil destinasyonu haline geldiğini duyurdu. Açıklamada satılan mevcut yurt dışı turlarının yüzde 35-65’inin Türkiye’ye yapıldığı belirtildi. GazetemRu’nun aktardığına göre, RST tarafından yapılan açıklamada, yılın başında otel fiyatlarındaki artış nedeniyle Türkiye’ye yönelik paket tur satışlarında bir düşüş yaşanmasına rağmen, haziran sonu itibarıyla bu destinasyonun taleplerde ilk sırada yer aldığı vurgulandı.

22 ŞEHİRDEN 750 UÇUŞ

RST Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, geçen yıl yoğun sezonda Türkiye’ye haftada 750 uçuş gerçekleştirildiğini, bu yıl ise 22 Rus şehrinden Türkiye’nin İstanbul, Ankara, Alanya, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir şehirlerine haftada en fazla 1200 uçuş yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

UÇAK BİLETLERİ TÜKENDİ

Diğer yandan Türkiye'ye yönelik yüksek talep uçak biletlerinde de kendini gösterdi. Birkaç gün öncesine kadar oldukça istikrarlı seyreden uçak biletleri gelen yoğun taleple büyük zam aldı. Bunun yanında uçak bileti bulmak da oldukça güçleşti. Moskova'dan Antalya'ya direkt uçuşlarda fiyatlar 106 bin liranın üzerine çıktı.

Kaynak: TGRT Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...