Trump'tan Gazze ve Rusya açıklaması! ''Putin beni hayal kırıklığına uğrattı''

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Londra'da düzenlediği basın toplantısında, "Ukrayna’daki savaşın Putin ile olan ilişkimden dolayı kolay çözüleceğini düşünüyordum fakat Putin beni hayal kırıklığına uğrattı.'' ifadelerini kullandı. Putin'in son günlerde gerçek yüzünü gösterdiğini söyleyen Trump, ''Bu, barış isteyen birinin davranışı değil" dedi. İngiltere'nin Filistin'i tanıma kararına da değinen Trump, Filistin'in tanınmasında Starmer'la aynı fikirde olmadığını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail işgali altında bulunan Gazze'deki son durum ve Rusya'ya yönelik açıklamalarda bulundu.
"PUTİN BENİ BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"
Trump, "Ukrayna’daki savaşın Putin ile olan ilişkimden dolayı kolay çözüleceğini düşünüyordum fakat Putin beni hayal kırıklığına uğrattı. Beni gerçekten büyük bir hayal kırıklığına uğrattı." dedi. Putin'in son zamanlarda gerçek yüzünü gösterdiğini belirten ABD Başkanı, ''Bu barış isteyen birinin davranışları değil."şeklinde konuştu.
ABD Başkanı Donald Trump, "Petrol fiyatları düşerse, Putin’in savaşı sona erdirmekten başka seçeneği kalmayacak." dedi.
"AFGANİSTAN'DAKİ BAGRAM HAVA ÜSSÜ'NÜ GERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"
"FİLİSTİN DEVLETİNİN TANINMASI KONUSUNDA BAŞBAKANLA AYNI FİKİRDE DEĞİLİM"
''İSRAİL VE GAZZE'NİN DURUMUNU DA ÇÖZECEĞİZ''
''İsrail ve Gazze'nin de durumu karışık evet ama onu da çözeceğiz. Şu ana kadar 7 savaş bitirdik.'' şeklinde konuşan ABD Başkanı, "Orta Doğu'daki insani felaketi sona erdirmek için birlikte çalışıyoruz." dedi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise, Gazze'deki durumun tahammül edilemez düzeyde olması nedeniyle barışa ve bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir olduklarını belirterek, Filistin devletinin tanınmasının bir barış planı kapsamında ele alınması gerektiğini belirtti.
ARNAVUTLUK İLE ERMENİSTAN'I BİRBİRİNE KARIŞTIRDI
Öte yandan Trump, toplantıda yaptığı bir konuşmayla gaflarına bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmelerinden bahseden Trump, ülkeleri karıştırarak "Azerbaycan ile Arnavutluk arasındaki anlaşmazlığı" çözdüğünü söyledi.