Ürdün başbakanı 'kırmızı çizgimiz' dedi, İsrail'e rest çekti: Savaş ilanı sayarız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ürdün başbakanı 'kırmızı çizgimiz' dedi, İsrail'e rest çekti: Savaş ilanı sayarız

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in, Filistinlileri Gazze'den çıkarmasının 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirten Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, "Ürdün, Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna dört günlük insani ara verilirken, rehine takası da sürüyor. Dün birçok rehine karşılıklı olarak serbest bırakıldı, Gazze'deki hükümet İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 15 bine yükseldiğini duyurdu.

Bölgede yüksek tansiyon sürerken, savaşa dair yeni bir açıklama da Ürdün kanadından geldi. Devlet televizyonu El-Memleke'ye açıklamalarda bulunan Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, bazı ülkelerin İsrail'e sağladığı dokunulmazlığın yavaş yavaş ortadan kalktığını, ülkesinin de bunun için çaba sarf ettiğini söyledi.

"SAVAŞ İLANI ANLAMINA GELİR"

Ürdün'ün Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden sürülmesini reddeden Mısır'ın tutumuna destek verdiğini aktaran Hasavne, her türlü sürgünün Filistin davasının tasfiyesi anlamına geleceğini ifade etti.

Hasavne, "Filistinlilerin sürgün edilmesi, kırmızı çizgidir. Bunun, İsrail ile 1994 yılında imzalanan barış anlaşmasının temel bir ihlali olduğunu ve bize karşı savaş ilanı anlamına geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Bazı ülkelerin İsrail'e sağladığı dokunulmazlığın, yavaş yavaş ortadan kalktığına dikkati çeken Hasavne, ülkesinin de İsrail'e sunulan bu dokunulmazlığı bitirmek için çalıştığını ifade etti.

BÜTÜN ALTERNATİFLER ARAŞTIRILIYOR

Hasavne, Hamas'la iletişim kurma ihtimaline ilişkin sorulan soru üzerine, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu söyledi.

İsrail ile yapılan gaz anlaşmasıyla alakalı da bunun şirketler arasında olduğunu ve henüz bir gaz kesintisi belirtisi görmediklerini söyleyen Hasavne, ülkesinin 'Ürdün'e gaz akışının kesilmesi ihtimali için alternatifleri araştırdığını' aktardı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...