Yunan eski bakandan ülkesine uyarı: Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunan eski bakandan ülkesine uyarı: Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almalıyız

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı Apostolakis, Yunanistan'ın Ege adalarını silahlandırma girişimine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerini hatırlatarak hükümeti uyardı. 'Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder.' diyen eski bakan, 'Söylenenleri ciddiye almamız gerek.' diye konuştu.

Yunanistan'ın Ege adalarını silahlandırma girişimi ve son dönemde giderek artan deniz ve hava sınırı ihlallerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki göstermiş, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i "Oyun oynamıyoruz, ciddi konuşuyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz'"  sözleri ile uyarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın tacizlerine ilişkin diplomatik süreci balatmış,  NATO, AB ve BM'ye ihlalleri ve maksadı aşan girişimleri içeren bir mektup göndermişti.

'UYARILARI CİDDİYE ALIN'

Bu gelişmelerin ardından Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) iktidarı döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, hükümete seslenerek Erdoğan'ın Atina'ya yönelik uyarılarını "ciddiye almaları gerektiğini" söyledi.

"Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder." diyen Apostolakis, SKAI TV'de konuk olduğu bir programda, Türk-Yunan ilişkilerinde son dönemde tekrar tırmanan tansiyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TANSİYON YÜKSELİYOR

Erdoğan'ın "Oyun oynamıyoruz, ciddi konuşuyoruz." mesajı verdiğine dikkati çeken Apostolakis, "Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu söylenenleri ciddiye almamız gerek. Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken, Türkiye'nin istediği şekilde, Ege'nin paylaşılmasına iyilikle razı olmamamız halinde, bunu muhtemelen zorla yaptıracağı tehdidinde bulunuyor." ifadesini kullandı.

Apostolakis, sessiz kalmamaları gerektiğini ancak Türkiye'nin bu aşamada tansiyonu Yunanistan'ın tırmandırmasını istiyor olabileceğini öne sürerek bu nedenle de ülkesinin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...