Yunanistan'da dinleme skandalı büyüyor! Listeye yeni isimler eklendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'da dinleme skandalı büyüyor! Listeye yeni isimler eklendi

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'daki dinleme skandalı büyüyor. Documento gazetesi, Miçotakis'in emriyle birçok politikacı, gazeteci, devlet yetkilisi ve iş insanını telefonuna 'Predator' isimli casus yazılımın yerleştirildiğini belirtirken, hedef alınan birçok yeni ismi açıkladı. Bu isimler arasında bir polis şefi de yer alıyor.

Yunanistan'da yaz aylarında patlak veren 'dinleme skandalı'nda yeni gelişmeler yaşanıyor. Yunanistan istihbarat teşkilatı olan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından 'Predator' adlı casus yazılımla ülkedeki birçok politikacı, gazeteci, devlet yetkilisi ve iş insanının dinlendiği ortaya çıkmıştı. Yunanistan gazetesi Documento, Yunan polisinin eski başkan Michalis Karamalakis'in telefonuna da Miçotakis'in emriyle casus yazılım yüklendiğini iddia etti.

100'DEN FAZLA KİŞİ GÖZETİM ALTINDA

Skandalı birkaç aydır araştıran Yunanistan gazetesi Documento, pazar günü bir rapor yayınladı. Rapor, EYP'nin gözetimi altında olduğu iddia edilen hedeflerin sayısının 100'den fazla olduğunu belirtiyor. Listede muhalif siyasetçi Nikos Androulakis, savcı Christos Bardakis, gazeteciler Tina Messaropoulou, Thanasis Koukakis ve Stavros Michaloudis'in yanı sıra Miçotakis'in bazı danışmanları ve sırdaşları yer alıyor.

EYP'nin çalışmalarını doğrudan denetleyen Miçotakis ise skandalla herhangi bir ilgisi olduğunu reddediyor.

"KANITLANMAMIŞ VE ASILSIZ"

Muhalefet lideri Alexis Çipras, Miçotakis'e 'saklanmayı bırakması ve cevap vermesi' çağrısında bulunduç Başbakan Sözcüsü Yiannis Oikonomou ise telefon dinleme iddialarını 'kanıtlanmamış ve asılsız' olarak nitelendirdi.

Documento'nun haberine göre; Oikonomou'nun da telefonu EYP tarafından dinlenmiş.

Skandal ilk olarak Ağustos ayı başlarında, o dönemde EYP'nin lideri olan Panagiotis Kontoleon'un bir parlamento komitesine istihbarat teşkilatının finans muhabiri Thanasis Koukakis hakkında casusluk yaptığını söylediği zaman ortaya çıktı. Bu ayın başlarında, Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan bir rapor, Yunanistan'ı ve diğer üç AB ülkesini vatandaşlarını gözetlemek için casus yazılım kullanmakla suçladı. (TRT Haber)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...