Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genç avukatlar düzenleme istiyor

Genç avukatlar düzenleme istiyor

EĞİTİM Haberleri

Avukat Latif Cem Baran, genç avukatların görevlendirmede öncelikli olması gerektiğini belirterek bu anlamda CMK puan sisteminde değişiklik yapılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

MAHMUT ÖZAY

Türkiye'de baroya kayıtlı avukat sayısı son 10 yılda ikiye katlandı. Genç avukatlar için bu pastada pozitif bazı ayrımcılıkların olması gerektiğini ifade eden Avukat Latif Cem Baran, çözüm önerilerini sıraladı. Baran şunları söyledi: 2018’de 116 bin olan avukat sayımız 2019 sonunda 127 bine ulaştı. Şu anda Türkiye Barolar Birliğine kayıtlı 130 bin üzerinde avukat bulunmaktadır. Her sene genç avukatlarımız baroya kaydolmakta ve bu sayının neredeyse yüzde ellisini oluşturmaktadır. Mevcut durumda avukatlık mesleği için şartların zorlaştığı göz önüne alınarak pozitif ayrımcılığı genç avukatlarımızdan yana kullanmalıyız. Şu anki Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) sisteminde kıdemli meslektaşlarımızla genç meslektaşlarımızın puanı aynı tutuluyor. Bu sebeple görevlendirmeler daha az oluyor. Buradan yola çıkarak kıdemi beş yıldan az olan meslektaşlarımızın puanı düşük tutularak genç meslektaşlarımız için daha çok iş imkânı sağlayabiliriz.

ÜCRET EN AZ 1.000 TL OLMALI
Soruşturma evresinde takip edilen işler için 499 TL olarak belirlenen ücret, en az 1.000 TL olmalıdır. Diğer işler için de bu oranda tashih, Türkiye Barolar Birliği tarafından sağlanmalı, avukatlık asgari ücret tarifesi ile orantılı hâle gelmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...