İhlas Koleji'nden LGS'ye 50 gün kala öğrencilere uyarı: Çok değil, verimli çalışan öne geçer

- Güncelleme:
İhlas Koleji'nden LGS'ye 50 gün kala öğrencilere uyarı: Çok değil, verimli çalışan öne geçer

Eğitim Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçen hafta gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) bu yıl daha kolay olacağını, öğrencileri çok zorlamayacaklarını açıkladı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - LGS’de sadece birinci dönem konularından soru çıkacak. 4 Haziran’da yapılan sınav için İhlas Kolejinden Uzm. Klinik Psikolog Sultan Murat Musluoğlu öğrencilere önemli uyarılarda bulundu:

> Bu süreçte sınava çok çalışmanın değil verimli çalışmanın işe yarayacağını bilmek gerekir. İlk olarak hedef listesi oluşturman gerek. 

> Her sabah uyandığında bugün hangi derse çalışsam, kaç soru çözsem diye düşünmek senin için zaman kaybı olabilir. Planlı çalışmanın düzenle, düzenin de verimli çalışma ile arkadaş olduğunu unutmayalım.

> LGS sınavında sadece birinci dönem konularının çıkacağını biliyorsun. Bu durumu avantaja çevirmek senin elinde. Zorlandığın noktada danışman öğretmeninden veya okulundaki rehber öğretmeninden destek alabilirsin.

> Bu süreçte motive olmamız, kendimizi iyi hissetmemiz çok önemli. Çözmüş olduğun deneme sınavlarında başarı göstermiş olduğun derslere bak. Göstermiş olduğun başarı için kendini tebrik et ve daha da iyisini yapabileceğini bil.

> Dağınık çalışma masasının dağınık bir zihne eşit olduğunu bilmen gerekir. Bu sebeple çalışma masanda çalışacağın ders dışında hiçbir araç gerecin olmamasına özen göstermelisin. Özellikle teknolojik aletler çalışma odandan uzak olmalı.

> Olumlu düşünmeyi asla bırakmamalısın. Beynimiz, dilin söylediklerine inanır ve söyleneni yapmaya çalışır. Sürekli olarak başaracağını söyleyebilirsin.

> Tam olarak sosyal medya hesaplarına elveda diyecek dönemdesin. Bununla birlikte uzun tatillere çıkmamalı, bilgisayar oyunlarına, dizilerine kısa bir mola vermelisin. 4 Haziran’dan sonra daha keyifli etkinlikler yapacağına eminim. 

> Gevşeme egzersizlerini öğrenebilirsin. Kendini kaygılı, stresli hissettiğin her an gevşeme egzersizlerini uygulayıp rahatlayabilirsin. İstersen senin için önereceğim egzersizi de deneyebilirsin. Burnundan derin bir nefes al ve on saniye kadar tut. Bunu bir çiçeği kokluyormuşsun gibi de düşünebilirsin. Ardından ağzından nefesi yavaş yavaş verebilirsin. Bu sefer de bir mumu üflediğini düşünebilirsin. Bu egzersizi birkaç defa tekrarlamak sana kendini iyi hissettirecektir. 

Kıymetli öğrenciler sizlere tavsiyem bu süreci pes etmeden elinizden geleni yaparak değerlendirmeniz. Elinden geleni yapan tüm öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...