Türkiye'de ilk: Helal Ürün Geliştirme Yüksek Lisans Programı Lokman Hekim Üniversitesi'nde açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'de ilk: Helal Ürün Geliştirme Yüksek Lisans Programı Lokman Hekim Üniversitesi'nde açıldı

EĞİTİM Haberleri

Lokman Hekim Üniversitesi, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde "Helal Ürün Geliştirme Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları" önümüzdeki günlerde öğrenci alımına başlayacak.

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Helal Ürün Geliştirme Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları öğrenci alımına başlıyor. Başvurular 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Programa sağlık, fen ve sosyal bilimlerle ilişkili fakültelerden mezun olanlar başvurabilirler.

HELAL ÜRÜN UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE PROJELER

Üniversite bünyesinde 2021 yılında kurulmuş olan Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUHAM); gıda, ilaç, kozmetik, temizlik ve dezenfektanlar gibi ürünler ile yemek, turizm gibi hizmetlere yönelik Helal Belgelendirme, Eğitim ve AR-GE faaliyetleri gerçekleştirir.

Helal uygunluk değerlendirme faaliyetleri ile ürünleri veya hizmetleri hammaddeden başlayarak sunumuna kadar ilerleyen tüm zincirde teknik kriterlere ve İslami değerlere uygun olarak üretildiğini, izlenebilirliği sağlanarak sürdürülebilir şekilde tüketiciye helal ve sağlıklı olarak ulaştırıldığını garanti alacak şekilde belgelendirir.

Eğitim faaliyetleri ile toplumsal farkındalık oluşturmak ve helal alanında çalışanların yetkinliğini sağlamak için helal teknik eğitimler, seminerler, programlar düzenler. Helal ve sağlıklı yaşama yardımcı olabilecek her türlü ürünü üretmek ve hizmeti sunmak isteyen Merkez proje çalışmaları da gerçekleştirir.

Helal Ürün Geliştirme Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri, Helal Ürün Uygulama ve Araştırma Merkezinde yürütülen faaliyetlere katılım sağlayıp katkılarını sunabilecektir.


 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ugur21 Ağustos 2023 12:24

Ne güzel düşünülmüş Hayırlı olur inşallah

Cemal çevik20 Ağustos 2023 20:39

Değerli hocam hayırlara vesile olur inşaallah

Hüseyin Çelik 19 Ağustos 2023 08:10

Çok güzel düşünülmüş.Tebrikler.

Sonraki Haber Yükleniyor...