2. TOGG kimin olacak? sorusuna TOGG CEO Gürcan Karakaş'tan cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2. TOGG kimin olacak? sorusuna TOGG CEO Gürcan Karakaş'tan cevap

EKONOMİ Haberleri

Yerli otomobilin açılışına artık dakikalar kaldı. Heyecan doruğa çıkarken Togg Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, Togg Gemlik Kampüsü'nde basın mensuplarına konuştu. 'İkinci TOGG kimin olacak?' sorusu yöneltilen Karakaş, "Ticari sır desem" şeklinde cevap verdi. Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Togg'un ilk olarak yurt dışında görev yapan büyükelçilere ardından da 81 ilin valisine verileceğini söyledi.

Türkiye'nin nefesini tutup beklediği yerli otomobil fabrikası açılışına sayılı dakikalar var.. Tüm ülkeyi açılış heyecanı sararken TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Gemlik'teki fabrikada basın mensuplarına açıklama yaptı. Aracın renklerinin Türkiye'nin renklerinden seçildiğini belirten Karakaş, "Her adımı şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaştık. Gemlik'teki tesiste bugün ilk seri üretim araç banttan inecek" ifadelerini kullandı. İkinci TOGG'un sahibinin kim olacağı sorusuna dikkat çeken bir açıklama yapan Karakaş, "Ticari sır desem" dedi.

Öte yandan Türkiye Gazetesi'nin ilk kez gündeme getirdiği TOGG'un ilk sahipleri ile ilgili de yeni bir bilgi ortaya çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Togg'un ilk olarak yurt dışında görev yapan büyükelçilere ardından da 81 ilin valisine verileceğini söyledi.

CEO KARAKAŞ TOGG GEMLİK FABRİKASINDA SORULARI YANITLADI

TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Gemlik'teki fabrikada önemli açıklamalarda bulundu.

Karakaş'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Biz 1 sene önce bataryayı üretmek geliştirmek için bir anlaşma yaptık onun çalışmalarına başladık. Bir taraftan onları göreceksiniz bir taraftan TOGG'u göreceksiniz.

TOGG RENKLERİNDEKİ AMAÇ

Şu ana kadarki yaklaşımlarımızda her adımı sosyal medyadan paylaştık. Dün renklerimiz paylaştık. Renklerimizle tüm Türkiye'yi kucaklıyoruz. Sadece bir rengi değil ülkemizi temsil etmek istiyoruz.

2. TOGG kimin olacak? sorusuna TOGG CEO Gürcan Karakaş'tan cevapTOGG'un renkleri...

Dijital dünyanın gelişmesiyle bizim aracımız nihayetinde evimizin bir parçası oluyor. Alışverişi ödemek isterseniz, seyahat etmek isterseniz bunları da yapabilirsiniz. 3. yaşam olarak tanımladığımız bir alan. Anlaşmaları tek tek duyuruyoruz.

THY İLE MİL ANLAŞMASI

THY ile bir anlaşma yaptık. Mil anlaşması... Fikir vermesi açısından 300'e yakın startup inceledik. 19 tanesiyle el sıkıştık. Dış dünyayı size getireceğiz.

15 yıllık bir projeden bahsediyoruz. Şu an 100 bin adetlik kapasite planlıyoruz.

İKİNCİ TOGG KİMİN OLACAK

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın 'İkinci araca çok talep var hatta Bakan Nebati bile aradı' sözleri hatırlatılan Karakaş ikinci aracın kimin olacağına ilişkin "Ticari sır desem' ifadelerini kullandı.

TOGG'UN FİYATI

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG'da fiyatın belli olmadığını belirtti.

ÖNCE BÜYÜKELÇİLER SONRA VALİLER

Türkiye Gazetesi geçtiğimiz günlerde TOGG'un ilk sahiplerine ilişkin bir haberi yapmıştı. Haberde TOGG'u dünyaya tanıtmak için yerli aracın ilk olarak büyükelçilere verileceği belirtmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır'dan bugün konuya ilişkin açıklama geldi. Kacır, yerli ve milli otomobil Togg'un ilk olarak yurt dışında görev yapan büyükelçilere tahsis edileceğini ve sonrasında da 81 ilin valisine verileceğini söyledi.

'DÜN, BUGÜN, GELECEK' YAN YANA

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği açılış öncesi alanda hareketlilik devam ederken, Türkiye'nin 'yerli otomobil' macerasını başlatan Devrim otomobili de kampüse getirildi. TOGG'un Twitter hesabı, Devrim ile TOGG'un yan yana karesini, "Dün, bugün, gelecek… Devrim mühendislerine saygıyla. Yeni Lig şimdi Gemlik" notuyla paylaştı.Togg Gemlik Kampüsü'nde Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan "Devrim" otomobili ile Togg araçları sergileniyor.

2. TOGG kimin olacak? sorusuna TOGG CEO Gürcan Karakaş'tan cevapDevrim ile TOGG yan yana...

ERDOĞAN'DAN ANITKABİR'DE TOGG VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı ve siyasi parti liderleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, ''Bu tarihi günü TOGG'un açılışıyla taçlandırıyoruz'' ifadelerini kullandı.



  

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...