2023 buğday alım fiyatı ne kadar olacak? Bakan Kirişci'den bol kazanç ve refah mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 buğday alım fiyatı ne kadar olacak? Bakan Kirişci'den bol kazanç ve refah mesajı

Ekonomi Haberleri

Çiftçilerin en çok merak ettiği konuların başında 2023 buğday alım fiyatının ne kadar olacağı geliyor. Tarım Bakanı Vahit Kirişci'den konuya ilişkin açıklama geldi. Bakan Kirişci, "Bol kazançlı olacak" diyerek refah payına dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2023 yılı buğday alım fiyatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Kirişci, "Bol kazançlı olacak" diyerek refah payına dikkat çekti.
 

BUĞDAY'DA REKOLTE YÜKSEK OLACAK

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Peynirdere Mahallesi kırsalındaki bir buğday tarlasında, gazetecilerle bir araya geldi. Kahramanmaraş'ın bereketli bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Kirişci, buğday için yüzde 5'lik artışla yaklaşık 21 milyon ton rekolte beklendiğini söyledi.
 
Beklenen rekoltenin Türkiye'nin ihtiyacının karşılanması noktasında yeterli olacağının altını çizen Bakan Kirişci, "Hatırlanacağı üzere 23 Nisanda yüzde 0 olan gümrük vergisini buğdayda Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 130'a çıkardık. Böylelikle de üretici ve iç piyasanın korunması için önemli bir aksiyon almış olduk. Yine bilindiği gibi Türkiye un, bulgur, makarna ve irmik gibi dahilde işleme rejimi adı altında uygulamalarımız çerçevesinde içeriden almış olduğumuz ürünleri işliyor ve bunları ihraç ediyoruz." dedi.

HER DAİM ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Her daim olduğu gibi üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini anlatan Kirişci, "Gerek Toprak Mahsulleri Ofisimizin gerekse özel sektöre ait lisanslı depolarımızın tamamı üreticilerimiz isterse ürünlerini hasat edip ürünlerini bu depolarda muhafaza edebilirler. Biz fiyat açıkladığımızda kendi tercihlerini hayata geçirebilirler. Yani Toprak Mahsulleri Ofisi olarak fiyatları açıkladığımızda üretici kendi kararını verecek, depolardaki ürünlerini satmış olacak." ifadelerini kullandı.

Buğday fiyatlarına ilişkin konuşan Bakan Kirişci, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yılı örnek alacak olursak, 2022 yılı fiyatımızı 5 Haziran'da açıkladık. Bu yıl da piyasa şartlarını ve mevsimsel şartlarını da dikkate alarak inşallah gerektiğinde, gerekli zamanı, gereken fiyatı açıklıyor olacağız.

2022 yılında, bir önceki yıl 2250 lira olan buğdayı, 7 bin 450 liraya almıştık. 7 bin 450 liranın bin liralık kısmı Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim edilen ürünler içindi. Piyasada da 6 bin 450 lirada buğday işlem görmüştü. Bu yıl da oturup bu hesaplamaları yapacağız. Bizler için üreticinin üretim maliyetleri ve refah seviyesi bu anlamda önemli olacak. Piyasa şartlarını da dikkate alacağız."

Bakan Kirişci, üreticilere bol kazançlı günler dileyerek, Türkiye Yüzyılında üreticinin mutlu ve mesut edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...