Fiyat açıklamaları stokçuluğun önünü açıyor

Fiyat açıklamaları  stokçuluğun  önünü açıyor

EKONOMİ Haberleri

Soğan fiyatlarının artmasında etkili olan stokçuluk, patateste de kendini göstermeye başladı.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Eylülde tarladan çıkışı 98 kuruş olan patates, ekimde 1,12 TL’ye yükseldi. Bu fiyatlar depodan satışlar ve aracılarında devreye girmesiyle birlikte hızla arttı. 1 ay öncesine kadar marketlerde 2,67 TL’ye satılan patates, stokçuluk ve spekülatif açıklamalar sonrasında 4 TL’ye kadar yükseldi. Stokçuluğa yönelik denetimler artarken son olarak Bursa’da çuvallarla istiflenmiş yaklaşık 80 ton patates ele geçirildi. Hasadın ardından depolara giren ürünlerin büyük bölümünün tüccara ait olduğunu belirten Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar, “Son dönemde fiyat artışlarının bir kısmının maliyetten kaynaklanıyor, diğer kısmının ise spekülasyonlardan kaynaklanıyor” dedi.
Türkiye’nin patates ihtiyacının bulunmadığını ve ardı ardına yapılan açıklamalara anlam veremediğini ifade eden Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da  “Fiyatların yükselmesinde bazı kişilerin stokçularla iş birliği yapmasının etkili olduğunu düşünmeye başladık” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...