Galataport İstanbul dünya devleriyle buluştu

Galataport İstanbul dünya devleriyle buluştu

EKONOMİ Haberleri

Tamamlanmasının ardından yılda mürettabat dâhil 1,5 milyon yolcuya hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Seatrade Cruise Global 2019’a bir stant ile katılarak dünyanın en önemli kruvaziyer şirketlerinin rotasını İstanbul’a çevirdi.

Galataport, 113 ülkeden 643 katılımcının yer aldığı Seatrade Cruise Global 2019 fuarında, dünya devlerine İstanbul’u ve Mart 2020’de açılacak Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı’nı tanıttı. Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ Genel Müdürü Erdem Tavas, inşaat süreci hızla devam eden projenin 2020 yılında hizmete açılacağını belirterek “Galataport, gerek İstanbul’un tarihî limanı olması gerekse konumu itibariyle bu sektördeki benzer yatırımlardan oldukça ayrışan bir liman. Liman her türlü kruvaziyer gemisine hizmet verecek. Yeni terminalimiz, üstün teknoloji ve yüksek standartlarla 20 bin metrekarede kurgulanıyor. Bu kurgu ile yaklaşık 200 yıldır erişime kapalı olan bu eşsiz sahil şeridi de İstanbulluların ve kentin ziyaretçilerinin kullanımına açılmış olacak” dedi. Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan da limanı 3 büyük geminin aynı anda yanaşabileceğini ve günde ortalama 15.000 kruvaziyer yolcusunun ağırlayacağını söyledi. Ayan “2020 yılında şu an için elimize ulaşan konfirme gemi rezervasyonu 50’yi aştı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...