Züccaciye sektöründe yatırımlar artacak

Züccaciye sektöründe yatırımlar artacak

EKONOMİ Haberleri

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öksüz, sektör olarak geçen yılı 4,7 milyar dolarlık ihracatla kapattıklarını, bu seneki hedeflerinin 5,5 milyar dolar olduğunu söyledi.

2018’de sektörde 1,1 milyar dolarlık ithalat yapıldığını hatırlatan Öksüz “Dolayısıyla 3,6 milyar dolar cari fazla verdik. Züccaciye sektöründe dünya sıralamasında altıncı sıradayız, burada da hedefimiz yukarı doğru çıkmak” dedi. Sektörün, aynı zamanda çeyiz kültürünü de temsil ettiğini dile getiren Öksüz, yaz sezonunda düğünlerin daha da arttığını ve çeyiz alışverişleri dolayısıyla sektörün hareketlendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: Doların yükselmesinin dezavantajları var tabii ki, ama ürünlerimizin dünya pazarında ucuzluyor olması da, buraya ilgiyi artırdı. Bu şartlarla 5,5 milyar doları yakalayacağız. Üretimi de seven bir sektörüz. Dünya üçüncüsü firmalarımız var ayrıca yeni yatırımlar yapan birçok arkadaşımız var. Onların da devreye girmesiyle, bu yıl daha ivmeli bir yıl geçireceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...