10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak

10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak

EKONOMİ Haberleri

Hükümet, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili tanıtım faaliyetlerini artırmak için düğmeye bastı.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 Yatırım Programına göre yabancıların Türkiye’de taşınmaz edinimini kolaylaştırmak için 10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak. Mevcut uygulamada satış ancak alıcı ve satıcının, gayrimenkulün bulunduğu ilçedeki tabu müdürlüğüne başvurusu ile olabiliyor. 2018’de pilot uygulama olarak Almanya’nın başkenti Berlin’de tapu temsilciliği açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren temsilcilerin sayısını artırarak, bu zorunluluğu ortadan kaldırmayı planlıyor. Böylece alım işlemlerinin yanı sıra intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte gerçekleştirilebilecek. Dolayısıyla yabancılar,  Türkiye’ye gelmeden, alım ve satım yapabilecek.
Hali hazırda Almanya’da faaliyet gösteren tapu ve kadastro temsilciliklerinin, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türki Cumhuriyetlerde kurulması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...