Madenlere uydudan tarama

Düzenleyen:
Madenlere uydudan tarama

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlar yapmak için çalışmalarına hız veriyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Geçtiğimiz yıl 671 bin kilometrekarelik alanın uzaktan analizi yapıldı. Bu yıl da en az 415 bin kilometrekarenin daha analizinin bu şekilde yapılması planlanıyor. Çalışmalar, Bakanlığa bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) bünyesinde yürütülüyor. MTA’nın Uzaktan Algılama Merkezinde, jeolojik özelliklerin tespiti, maden aramacılığı, enerji ham madde aramacılığı, tabii afet ve çevre kirliliği gibi birçok alanda uzaktan algılama çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar gerçekleştirilirken, merkezde Türkiye genelini kapsayan ASTER ve LANDSAT uydu verilerinden yararlanılıyor. MTA’nın özel tasarlanan iki adet uçakla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türkiye’nin yer altı kaynaklarının ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...