Mühendisliği seçene asgari ücret kadar burs

Mühendisliği seçene asgari ücret kadar burs

EKONOMİ Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020-2021 öğretim döneminden itibaren üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrencilerin maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğini ilk beşte tercih etmeleri hâlinde İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından net asgari ücret oranında karşılıksız burs kazanacağını, istihdamlarında kolaylık sağlanacağını duyurdu.

YÖK ile İMİB arasında, online iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Saraç "50 bin ile 65 bin sıralamasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek. Burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulunun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek" ifadelerini kullandı. Türkiye’deki 14 maden mühendisliği programında 4.198, 10 jeoloji mühendisliği programında 5.311, bir cevher hazırlama mühendisliği programında ise 299 öğrenci bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...