Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Termal kalkan ile kuyruğa son

Termal kalkan  ile kuyruğa son

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs ile mücadele kapsamında AVM, kamu binaları, fabrikalar ve semt pazarlarına girişte ateş ölçme zorunluluğu getirildi.

Bu işlem ise hem uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken hem de ölçüm yapan personelin riskini artırdı. Siemens tarafından geliştirilen, 5 metreye kadar mesafeden anlık ölçüm yapan ve kişilerin maske takıp takmadığını tespit edebilen termal kamera sistemi ise bu riskleri ortan kaldırıyor. En yüksek doğruluk seviyesini sağlamak için kameralar vücut ısısını göz hizasında ölçüyor. Sonucun pozitif olması; sesli ve görsel alarmları tetikliyor. Ardından vücut ısısının yüksek olduğu tespit edilen kişiye tıbbi termometre ile ikinci bir ölçüm daha yapılıyor. Bu ölçümde de riskli bir durum saptanırsa, resmî makamlar tarafından belirlenen prosedürler hayata geçiriliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...