Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gelinlikçi çıkışı dışarıda buldu!

Gelinlikçi çıkışı dışarıda buldu!

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin gelinlik ihracatında son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçen sene 40 ülkeye gönderilen gelinliklerden 250 milyon dolar gelir elde edilirken, en çok ihracat Almanya, İngiltere, İtalya, Irak, ABD, Fransa, İspanya, Hollanda, Rusya ve İsrail’e yapıldı.

ÖNDER ÇELİK

Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin ihracatından önemli pay aldığını anlatan Novabella Gelinlik Genel Müdürü Mustafa Karakaya, gelinliklerinin büyük kısmını ihraç ettiklerini, ürünlerinin Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn gibi alım gücü yüksek ülkelerden ciddi talep gördüğünü söyledi. Pandemi nedeniyle ithal kumaş tedarikinde sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Karakaya “Sadece tedarikte değil, sipariş ürünlerin ulaştırılmasında da sıkıntılar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Müşterilerimize gönderdiğimiz kargolar gümrüklerde çok fazla incelemeye tabi tutuluyor, uzun süre buralarda bekletiliyor. Bu nedenle müşterilerimize ürün ulaştırmakta sorun çekiyoruz. İç piyasada da düğünlerin ertelenmesi satışları yavaşlattı. Ancak bizim satışlarımızda ağırlık ihracat” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...