Sanal fabrikalarda iş güvenliği eğitimi

Sanal fabrikalarda iş güvenliği eğitimi

EKONOMİ Haberleri

İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde yeni bir uygulama başlatıldı. İleri teknoloji üzerine çalışan GFDS firması, dijital ortamda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veren "e-Öğrenme" ve "sanal gerçeklik" modülü hazırladı.

C.Fırat Aydoğmuş ANKARA

20 Türk mühendis tarafından geliştirilen ve Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ortaklığıyla hayata geçirilen eğitim sistemi sayesinde; pandemi çalışanlara toplu ortamlarından uzak, maliyetleri azaltan, güvenli bir platform sunulmuş oldu. Eğitimin ihraç edilmesini hedeflediklerini söyleyen GFDS CEO’su Mert Levent Oğuzata “Bu eğitim doğru davranışı, risk almadan sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak öğretecek. Muhtemel iş kazaları riskini de düşürecek. Çalışan, gerçekçi ve güvenli bir ortamda, tehlikeli veya çok tehlikeli durumları deneyimleyerek, gerçek hayatta benzer durumlarla karşılaştığında hızlı ve doğru aksiyon alabilecek. Modül, iş yaşamında hata payını sıfıra indirecek" diye konuştu. 4 saatlik video ve soru cevap eğitiminden oluşan uygulama, gerçekçi fabrika ortamında geçiyor. Program, ilk etapta otomotiv sektörü, metal, makine ve yan sanayi ile üretim ve imalat yapan firmaların kullanımına uygun olarak geliştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...