Dolar düşüyor borsa zirvede

Dolar düşüyor borsa zirvede

EKONOMİ Haberleri

Piyasalarda pozitif hava devam ediyor. Borsa, 1.520 puana dayanarak rekor tazeledi. Dolar da dünkü işlemlerde 7,24’e kadar geriledi. Ardından 7,30’a yakın seviyelerde denge bulmaya çalıştı.

Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya “TCMB Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakanı’nın görev değişikliği sonrasında iki ay geçti. Bu süreçte iki ayda TL varlıklar müthiş hamle yaptı. Türkiye’nin risk primi düşerken; TL dolara karşı yüzde 15 değer kazanarak, 200 günlük ortalamasını aşağı kırdı. Borsada ise BİST 100 endeksi 27 gün rekor kırarak yüzde 26 yükseldi” dedi. Analistler, ara ara kâr satışları gelse de bu ivmenin devamının beklenebileceğini söyledi. Bu arada Merkez Bankasının açıkladığı verilere göre yılın son haftasında döviz mevduatları 235 milyar doları aştı. 2020 yılında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 41,3 milyar dolar artış kaydetti. Bunun üzerine ekonomi yönetimi, 2021’de risk priminin gerilemesi ve enflasyon beklentilerindeki düzelmeye dayanarak, ters dolarizasyon ortamının oluşması beklentilerini dile getirmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...