Dezavantajlı gruplara destek büyüyor

Dezavantajlı gruplara destek büyüyor

EKONOMİ Haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilik, yaşlılık, hastalık veya bakıma muhtaç olması sebebiyle çalışamayacak durumdaki kişilerin yararlandığı sosyal yardım programı sayısını 2020 itibarıyla 43'e çıkarırken, sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, 31 Aralık 2020 sonu itibarıyla 9 ayda yapılan destek ve yardımlar 45,5 milyar liraya yaklaştı.

Eski evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere evlerinin yapımı, bakım onarımı ve ev eşyası alımını kapsayan barınma yardımı kapsamında 2019'da toplam 80,1 milyon lira ödeme yapılırken, yoksul durumdaki ailelere bugüne kadar toplam 1,7 milyar lira elektrik tüketim desteği sağlandı. ‘Kronik Hastalık Yardım Programı’ ile tüberküloz veya SSPE hastalığı bulunan 7.746 ihtiyaç sahibi vatandaşa 96 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Bugüne kadar eşi vefat eden yoksul durumdaki binlerce kadın için toplam 5,8 milyar lira kaynak aktarımında bulunan Bakanlık, ‘Çoklu Doğum Yardımı’ kapsamında ikiz ve üçüz doğan binlerce bebek için toplam 64,8 milyon ödeme yaptı. Evlatları vatani görevini yerine getiren dar gelirli ailelere 2 aylık periyotlarla aylık 400 lira tutarında yardım sağlayan Bakanlık, bunun için toplam 1,1 milyar lira ödeme gerçekleştirdi. 65 yaş üstü yaşlılık ve engellilik yardımlarından 2019'da 1,5 milyon kişi yrarlanırken, toplam 10 milyar lira destek sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...