Arçelik'ten güneş paneline 10 milyon TL'lik yatırım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arçelik'ten güneş paneline 10 milyon TL'lik yatırım

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin en büyük beyaz eşya ve teknoloji şirketlerinden Arçelik, yenilenebilir enerji alanında önemli bir yatırımı devreye aldı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Arçelik, İstanbul Beylikdüzü’ndeki fabrikasında 10 milyon avro tutarında yatırımla yılda 500 bin güneş paneli üretecek. Bu paneller tüm ev ve işyerleri çatılarında kullanılabilecek. Satışlar ise Arçelik ve Beko bayilerinde olacak. Önümüzdeki süreçte tesisin kapasitesi arttırılarak yılda bir milyon adede çıkarılacak.

Solar Panel Üretim lansmanında değerlendirmelerde bulunan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, tesisin kurmuş oldukları 31’inci fabrika olduğunu belirterek “Bütün ülkelerde, bütün fabrikalarımızda solar çatı ile kendi elektriğimizi üretme kabiliyetine sahibiz. Bu konuda istikrarlı ve samimi bir yaklaşım sergiliyoruz. Dünya genelinde enerji dönüşümüne yönelik ivmelenmeye pozitif katkı sunacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Türkiye’nin ilk ve tek geri dönüşüm fabrikasını kurduklarını hatırlatarak “Türkiye’deki üç bin bayimizle tüketicilerimize tek noktada bütünsel bir ürün hizmeti sunacağız” dedi.

12 YIL GARANTİ VERİYORUZ

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız da “Türkiye’deki en verimli, en yüksek kalite çıktısı veren üretim hattını 10 milyon avro yatırımla 9 ayda devreye aldık. 1 GW güce kadar çıkabileceğiz. Hücre teknolojisi de çok hızlı gelişiyor. Bununla ilgili AR-GE ekibimizi de kurduk. Ürünlerimize 12 yıl garanti veriyoruz. Bize gurur veren bir iş oldu” açıklamasında bulundu.

“Evlerde bütün çatılara talibiz” diyen Bayız, beyaz eşyada olduğu gibi Türkiye’de güneş enerjisinde önce liderlik sonra da ihracatı hedefl ediklerini belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...