Aromasıyla damak çatlatıyor! Hasat başladı, sipariş patlaması yaşanıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Aromasıyla damak çatlatıyor! Hasat başladı, sipariş patlaması yaşanıyor
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kendine özgü aroması ve tatlılığıyla bilinen Adilcevaz kavununun hasadına başlandı. Bu yıl verim ve kaliteden memnun olan üreticiler, "Aroması, dayanıklılığı ve uzun raf ömrü sayesinde özellikle şehir dışından da yoğun talep alıyoruz." dedi. 

Yöreye özgü lezzetlerden biri olan ve halk arasında "bal" olarak adlandırılan Adilcevaz bal kavunu, tarlalardan sofralara uzanan yolculuğuna başladı. Ağustos ayının ortalarıyla birlikte olgunlaşan kavunlar, çiftçiler tarafından sabahın erken saatlerinde hasat edilerek pazarlara gönderiliyor.

Aromasıyla damak çatlatıyor! Hasat başladı, sipariş patlaması yaşanıyor - 1. Resim


"ŞEHİR DIŞINDAN YOĞUN TALEP ALIYORUZ" 

Adilcevaz’ın verimli toprakları ve iklim şartları sayesinde yetişen bu özel kavun, çevre illerden gelen tüketiciler tarafından da büyük ilgi görüyor. Bu yıl verimin geçen yıla göre daha iyi olduğunu ve kalitenin yüksek seyrettiğini ifade eden üretici Cüneyt Duk, "Bal kavunu ilçemizin simgelerinden biri haline geldi. Aroması, dayanıklılığı ve uzun raf ömrü sayesinde özellikle şehir dışından da yoğun talep alıyoruz. Bu yıl ürünümüzden oldukça memnunuz" dedi.

Bal kavunu hasadının eylül ayı ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.

Aromasıyla damak çatlatıyor! Hasat başladı, sipariş patlaması yaşanıyor - 2. Resim


Aromasıyla damak çatlatıyor! Hasat başladı, sipariş patlaması yaşanıyor - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...