Atıl arazi projelerine yüzde 75 hibe desteği

Atıl arazi projelerine yüzde 75 hibe desteği

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır gündeme getirdiği ‘Ekilmedik bir karış alan kalmasın’ çağrısı kapsamında önemli bir adım atıldı.

Haber Merkezi | ANKARA

Atıl arazilerini üretime açanlar için yüzde 75 oranında hibe desteği verilecek. 2022 yılı için geçerli olacak hibe programı kapsamında, boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazileri, uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanmak suretiyle tarımsal üretime kazandıranlar desteklenecek. Ayrıca, iklim değişikliğini dikkate alarak, uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimini geliştirenler, işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimini artıranlar, hasat sonrası kayıpları azaltmak ve katma değeri artırmak amacıyla birincil üretim sonrası kurutma veya işleme tesisleri kuranlar, doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen verimi artıranlar, hibe programından yararlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2022 yılında, çok daha büyük oranda Hazine arazisini çiftçilere tahsis edeceklerini belirterek, "Arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için çiftçimizin kullanımına açacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...