Bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu? 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu? 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar?

Ekonomi Haberleri

Bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu sorusu vatandaşın gündeminde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenene takvime göre bayram ikramiyeleri bayramdan birkaç gün önce başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli olmuştu. Peki, Bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu? 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken bayram ikramiye ödemeleri için araştırmalar hız kazandı EYT'liler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca hesaplarında görecek. Peki, bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu? 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar?

Bayram ikramiyesi 3000 TL mi oldu? 2023 Bayram ikramiyesi ne kadar?

3.000 TL OLUR MU?

Henüz resmî açıklama gelmedi. Burada bayram ikramiyesinin 3000 TL'ye yükselmesi durumunda yüzde 50 zam yapılmış olacak ki, 2023 yılı içerisindeki zam oranı ise yaklaşık yüzde 173 olacak.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesi zammı, AK Parti tarafından açıklanmıştı.

Buna göre; Emekliye bayram ikramiyesi 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Ramazan Bayramı'nda hesaplara yatırılan 2 bin lira, Kurban Bayramı'nda da emekli vatandaşlara yatırılacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli olmuştu.

Buna göre; Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

EYT'LİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ama henüz işlemleri tamamlanmamış EYT'liler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca hesaplarında görecek.

Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...