Dosso Dossi Fashion Show'da hem ticaret hem tanıtım: Antalya'ya Ukraynalı ve Rus tekstilci akını

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dosso Dossi Fashion Show'da hem ticaret hem tanıtım: Antalya'ya Ukraynalı ve Rus tekstilci akını

Ekonomi Haberleri

Antalya’da bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show, 40 ülkeden 5 bin alıcıyı, 130 Türk firmasına ait yeni sezon ürünleriyle buluşturdu. Etkinliğe 1.250 civarında Rus ve Ukraynalı tekstilci katıldı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarlayan Dosso Dossi Fashion Show, 14-19 Aralık arasında Antalya’da düzenlendi. Etkinlikte, 40 ülkeden yaklaşık 5 bin alıcı yer aldı. Kadın, erkek, çocuk, ayakkabı, iç giyim ve ev tekstil sektörlerinde 130 Türk firmasının rekor katılım sağladığı etkinlikte Rus ve Ukraynalı katılımcıların yoğunluğu dikkat çekti.

Gerçekleştirdikleri ihracatla Türkiye ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağladıklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan “Dünyaca ünlü top modelleri getiriyoruz. Her birine ‘Merhaba Türkiye’ dedirtiyoruz. Türk markalarının ürünlerini dünyanın her noktasına ulaştırıyoruz. İhracımıza ve ülkemizin tanıtımına yaptığımız katkıdan dolayı çok mutluyuz. Bu kez İspanyol asıllı bir top model Cindy Kimberly ile ‘Merhaba Türkiye’ dedik. Bu isimlerin sosyal medyaları başta olmak üzere dünya genelinde milyonlarca takipçisi var. Türk ürünlerini giyerek buradan da paylaşımlar yapıyorlar. Ülkemizi hem uluslararası ticaret hem de turizm alanında tanıtmaktan ve fayda sağlamaktan dolayı gururluyuz” dedi.

20 YILDA 1 MİLYAR $’LIK İŞLEM

“Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 90 milyon dolarlık rekor ihracat rakamını 2023 yılında daha da artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Eraslan, şöyle konuştu: "Business Holiday konseptinde düzenlediğimiz her bir etkinlikte 40 ülkeden binlerce kişiyi ağırlıyoruz. Bu misafirlerimiz içinde Ruslar ve Ukraynalılar önemli bir yer tutuyor. Bu yıl Antalya’ya yaklaşık 1.000 Rus ve savaş olmayan şehirlerde yaşayan 250 Ukraynalı geldi. Ünlü tekstil markalarının Rusya’dan çekilmesi Türk tekstil markaları için önemli bir fırsat olacak. Bu etkinliğimize olan yoğun ilgi bunun bir işareti. 20 yılda 500’den fazla üretici ile çalıştık. 50 binin üzerinde müşteri ağırladık. 20 yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleştirdik. Türkiye’de tekstil ihracatında 38. sıradayız. Yaptığımız etkinlik sayesinde ortalama 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...