Dünyaca ünlü giyim devi iflasın eşiğinde! 150 mağazasında kepenkler indirildi, yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Patronlar Dünyası
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü giyim devi iflasın eşiğinde! 150 mağazasında kepenkler indirildi, yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Ekonomi Haberleri  / Patronlar Dünyası

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizler tüm sektörleri etkilemiş durumda. Özellikle pandemiden sonra artan hammadde maliyetleri şirketlerin küçülmesine neden olurken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD’nin büyük perakende zinciri Macy's, 2 yıla kadar yaklaşık 150 mağazasını kapatacağını duyurdu.

Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaş gerilimi küresel piyasaları tedirgin etmiş durumda. Yaşanan tedarik sorunu ve artan üretim maliyetleri şirketlerin elini kolunu bağlarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son iflas haberi ise piyasaları tedirgin etti. ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Macy's, 2 yıla kadar yaklaşık 150 mağazasını kapatacağını duyurdu. Bu küçülme ile yüzlerce çalışan işinden olmuş olacak. 

DÜNYACA ÜNLÜ GİYİM DEVİ İFLASIN EŞİĞİNDE! 150 MAĞAZASI KAPATILACAK 

Dünyaca ünlü giyim devi küçülme kararı aldı. Daha öncesinde 71 milyar dolar borçlarının olduğunu açıklayan şirket, iflasın eşiğine geldi. ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Macy's, 2 yıla kadar yaklaşık 150 mağazasını kapatacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü giyim devi iflasın eşiğinde! 150 mağazasında kepenkler indirildi, yüzlerce çalışan işsiz kaldı - 1. Resim

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

Macy's, 2026 yılına kadar yaklaşık 150 mağazasını kapatma kararı aldı, bu adımın kurumsal büyümeyi desteklemek için yeni stratejisinin bir parçası olduğunu duyurdu.

Dünyaca ünlü giyim devi iflasın eşiğinde! 150 mağazasında kepenkler indirildi, yüzlerce çalışan işsiz kaldı - 2. Resim

Şirketin yaptığı açıklamada, 2026'ya kadar kapatılacak olan 150 verimsiz mağaza ile kaynakların daha etkili bir şekilde kullanılacağı vurgulandı. Ayrıca, yeni stratejinin bir parçası olarak lüks pazara odaklanılacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Patronlar Dünyası
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...