ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! 2023 Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde kaç oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! 2023 Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde kaç oldu?

Ekonomi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Ağustos ayında enflasyon oranları merakla bekleniyordu. Vatandaşlar arama motorlarında “2023 Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde kaç oldu?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar. İşte 2023 Ağustos verileri hakkında merak edilenler…

TÜİK tarafından her ayın 3’ünde açıklanan enflasyon verileri bu ay hafta sonu tatiline denk geldiği için ayın 4’üne denk geldi. Enflasyon oranlarının ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar arama motorlarında “2023 Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde kaç oldu?” sorusunun cevabını araştırmaya başladılar. TÜİK ağustos ayı enflasyonunu 4 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00'da açıklandı.İşte o detaylar…

AĞUSTOS AYI ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı ve enflasyon ağustos ayında aylık %9,09 yıllık %58.94 oldu.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! 2023 Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde kaç oldu?

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Eylül Pazartesi günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlanmıştı. 

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 7,32 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 9,20 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 7,32) göre bir önceki ay yüzde 47,83 olan yıllık enflasyonun yüzde 56,37'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 61,01'den 65,51'e yükseldi.

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 9,49 artış göstermişti.

TEMMUZ AYINDA ENFLASYON NE KADAR OLMUŞTU?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Temmuz ayında yıllık %47,83, aylık %9,49 oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Haziran ayında yıllık %38,21, aylık %3,92 oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...