Müjdeler peş peşe geldi, hesap kitap başladı: ÖTV indirimi hangi araçları kapsayacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ticari taşımacılık yapan esnafa ÖTV indirimi, TOGG alacaklara ise kredi müjdesinin ardından hesap kitap başladı. Peki esnafa ÖTV indirimi müjdesi hangi araçları kapsayacak? Esnafın cebinde ne kadar kalacak? İşte cevabı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenleme kapsamında, ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını müjdeledi. 

Söz konusu destekten yararlanacak diğer araçlara ilişkin detaylarda hangi araçlar için bu kampanyanın geçerli olacağı belli oldu. Esnafın kullandığı, şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonlarda ÖTV indirimi geçerli olacak. 

ESNAFIN CEBİNDE NE KADAR KALACAK? 

Satış bedeli 600 bin TL olan bir aracın vergisiz bedeli 282 bin 486 TL olurken. Bu araçtaki ÖTV oranı yüzde 80, ÖTV tutarı ise 225 bin 989 TL. 600 bin TL'lik aracın KDV oranı yüzde 18, KDV tutarı ise 91 bin 525 TL. Esnafın ödeyeceği KDV ise 50 bin 848 TL'ye denk geliyor. 

Müjdeler peş peşe geldi, hesap kitap başladı: ÖTV indirimi hangi araçları kapsayacak?

Bu hesaba göre esnafın ödeyeceği tutar 333 bin 334 TL olurken cebinde kalacak tutar ise 266 bin 666 TL olacak. 

KAMU BANKALARINDAN TOGG'A ÖZEL KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankalarımız, Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracak" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bekir 3 Mayıs 2023 12:22

Almanyadayım tog almak istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...